Saliero šaknį nulupkite ir sutarkuokite. Tarkius sudėkite į keptuvę su sviestu ir pamažu kepkite, kol salierai suminkštės. Tada įberkite prieskonių. Salierus sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir virkite, kol salierai taps visai minkšti. Tada supilkite pieną. Patiekite su grietine.

Trintų salierų sriuba

Reikės: 1,5 l vandens, 500 g salierų šaknų, 400 g grietinėlės, druskos.

Salierus nuvalykite, supjaustykite kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Paskui sutrinkite trintuvu arba per tinklelį. Sriubą užbalinkite grietinėle, pakaitinkite ir patiekite.

Grybienė su salierais

Reikės: 100 g šviežių grybų, ¼ saliero šaknies, 2 morkos, 2 bulvės, 1 svogūnas, 2 šaukštai grikių kruopų, 2 šaukštai aliejaus, 6 juodųjų pipirų žirneliai, druskos.

Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite nuvalytus, nuplautus ir supjaustytus grybus, kubeliais supjaustytas morkas, bulves ir salierą, suberkite grikių kruopas ir virkite, kol daržovės suminkštės. Tada į sriubą sudėkite susmulkintą ir su aliejumi pakeptą svogūną, įmeskite pipirus. Truputį pakaitinkite ir patiekite.