Tyrime, publikuotame internete žurnale „BMC Medicine“, mokslininkai iš MRC Socialinės, genetinės ir raidos psichiatrijos centro Psichiatrijos institute King‘s koledžo Londone, tyrinėjo apie 6500 žmonių iš britų 1970 metų gimimo tyrimo.

1970 metų tyrimo dalyviai, būdami dešimties, buvo tirti dėl emocinių problemų, savęs vertinimo ir kūno masės indekso, svorio bei ūgio santykio. Sulaukę trisdešimties, jie vėl nurodė savo KMI.

Mokslininkai nustatė, kad vaikai, kurie mažiau pasitikėjo savimi, jautėsi mažiau kontroliuojantys savo gyvenimą, dažniau nerimavo, buvo labiau linkę priaugti svorio per kitus porą dešimtmečių.

Taip pat pažymėta, kad mergaitės buvo paveikesnės šiems veiksniams nei berniukai.

Tyrinėtojai daro prielaidą, kad vaikystės emocinės problemos gali būti kitas veiksnys, lemiantis antsvorį.

„Nors mes negalime pasakyti, kad vaikystės emocinės problemos vėliau gyvenime sukelia nutukimą, mes išties galime teigti, kad tam tikrą vaidmenį jos atlieka, drauge su kitais veiksniais, kaip kad tėvų KMI, mityba ir sportas“, - forbes.com sakė tyrimo bendraautoris Andrew Ternouth.

Ankstyva prevencija vaikams, kenčiantiems dėl pasitikėjimo savimi stokos, nerimo ar kitų emocinių problemų, gali pagerinti jų šansus vėliau gyvenime būti sveikesniais, pridūrė mokslininkai.

„Turint omenyje augančią vaikų nutukimo problemą daugelyje Vakarų šalių, šie tyrimai itin svarbūs, - reziumavo autoriai. - Jie gali pasiūlyti viltį kovojant su dabartine nutukimo epidemija.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją