I.Degutienė trečiadienį pranešė, kad D.Stancikas jai patarinės vidaus politikos klausimais.

Pagal išsilavinimą D.Stancikas yra geologas, anksčiau buvo TS-LKD nariu, tačiau prieš pusmetį iš partijos gretų pasitraukė.

2009 metų kovo 10 dienos rašte TS-LKD vykdomajam sekretoriui D.Stancikas nurodė, kad sprendimą sustabdyti savo narystę partijoje ir partijos taryboje jis priėmė nesutikdamas su "nepriimtinais TS-LKD pirmininko veiksmais esmingai nekovoti su monopolijomis - neišformuoti oligarchinės ir antikonstituciškai įsteigtos "Leo LT" struktūros".

Tame pačiame rašte D.Stancikas, kad jam taip pat nepriimtinas TS-LKD tarybos sprendimas "Prezidento rinkimuose paremti D.Grybauskaitę, buvusią okupacinio režimo aukštosios partinės mokyklos dėstytoją, tinkamai neįvertinusią savo praeities ir komunizmo, kaip nusikalstamos žmonijai sistemos, nežinant pasirinktos kandidatės nei programos, nei komandos, nei pilnos biografijos".

Sustabdymas savo narystę partijoje, D.Stancikas taip pat nurodė manąs, jog "TS-LKD vyksta demokratinei partijai netinkami vidiniai procesai".

I.Degutienė yra TS-LKD pirmininko pavaduotoja.

D.Stancikas pastaruoju metu dirbo interneto portalo bernardinai.lt politikos redaktoriumi, 2000- 2003 metais yra dirbęs Seimo narės I.Degutienės patarėju.

Beje, D.Stancikas yra Seimo narės konservatorės Aurelijos Stancikienės sutuoktinis.

Praėjusį ketvirtadienį parlamento vadove išrinktos I.Degutienės komandoje jau dirba patarėju teisės klausimais paskirtas Egidijus Rumbutis.

E.Rumbutis - vienintelis pakviestas jos kabinete dirbti buvusios atstatydinto Seimo vadovo Arūno Valinsko komandos narys.