„Kia“ atstovų teigimu, hibridinė „Sorento“ versija gali pasirodyti rinkoje 2012 m.

„Dyzeliniai hibridiniai varikliai yra ta kryptis, kuria norime dirbti kurdami ateities modelius. Frankfurte pristatytą hibridinę technologiją galima pritaikyti ne tik „Sorento“, bet ir „Cee'd“ modelyje. Visi automobilių gamintojai siekia sumažinti modelių išskiriamą taršą ir mes manome, kad geriausias būdas tą daryti yra dyzeliniai-hibridiniai varikliai“, – cituojamas neatskleidžiamas šaltinis korėjiečių bendrovėje.

Nors „Kia“ atstovai ir kalba apie dyzelinių-hibridinių variklių ateitį, Frankfurte buvo pristatyta ir „Cee'd“ koncepcija su 1,6 l benzininiu varikliu, kuris sujungtas su 20 AG (15 kW) elektriniu motoru.

„Kia Sorento“ hibridinė koncepcija turi 1,6 l dyzelinį variklį su dviguba turbina, dirbantį kartu su elektriniu motoru, ir išvyto 161 AG. Priekiniais ratais varomo automobilio CO2 emisija – 119 g/km.

Per du metus „Kia“ žada pristatyti ir du modelius, varomus elektra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją