Naudotų automobilių verslu užsiimančios bendrovės Lietuvoje šiuo metu pardavinėja tokius išskirtinius automobilius kaip „Audi R8“, „Porsche 911 Turbo“ (už 399,9 tūkst. Lt), „Mercedes-Benz SL500“ (už 379 tūkst. Lt), „Ferrari F430 Spider“ (už 517 tūkst. Lt), „Maserati GranTurismo S“ (už 480 tūkst. Lt) ir net „Mercedes-Benz SLR McLaren“ (už 1,375 mln. Lt).

Tarp parduodamų – ir Lietuvos krepšinio rinktinės kapitono Roberto Javtoko raudonojo vyno spalvos BMW M6 su 500 AG varikliu. Bazinis toks modelis salone kainuoja 402 tūkst. Lt, bet krepšininkas dar nežino, ar tikrai parduos šį automobilį, kurį prieš trejus metus vadino „svajonių mašina“, ir kiek pinigų už jį norėtų gauti.

Į Lietuvą klestėjimo laiku atkeliavo tikrai daug išskirtinių automobilių, tačiau krizė parodė, kad ne visi jų buvo verti.

„Kaip atrodo, kai statybininkas, vos išliejęs pamatus namui, kurio butus dar tik parduos rytoj, jau sėdi prie svajonių automobilio vairo? Tokių vienadienių turtuolių buvo nemažai. Bet buvo ir tokių, kurie protingai dirbo iki krizės. Dabar jie turi ir pinigų, ir galimybių pasinaudoti sunkmečiu. Išskirtiniais automobiliais domisi prestižinių profesijų žmonės, kurių tikslas ne pasipuikuoti, o galbūt įgyvendinti savo svajonę, kuri šiuo metu tapo pasiekiama“, – „Lietuvos rytui“ teigė BRC bendrovės direktorius Mindaugas Slovikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją