Naujuoju aparatu bus atliekamos cistoskopijos - dažnos procedūros, leidžiančios nustatyti įgimtas vaikų šlapimo takų ir inkstų ligas.

Pasak RVUVL urologijos skyriaus vedėjo Kastyčio Griciaus, naujasis cistoskopas - ilgai laukta dovana, kuri pakeis seniai susidėvėjusius aparatus, kurie iki šiol buvo naudojami sudėtingiems tyrimams atlikti.

Tokią dovaną ligoninei padovanojo bendrovė "Olympic Casino Group Baltija" kartu su Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondu, kurie ir organizavo lėšų rinkimą.

Kaip pranešė ryšių su visuomene agentūra "KPMS ir partneriai", per penkis mėnesius į labdaros akcijai skirtą sąskaitą buvo surinkta per 17,5 tūkst. litų.

Lėšų rinkimo akcija prasidėjo šių metų pradžioje, kai aštuonmečio berniuko piešinys "Aš nenoriu sirgti" pasiekė daugiau nei tūkstantį Lietuvos įmonių bei Seimo narių, kurie buvo kviečiami padėti ligoninei įsigyti reikalingos medicininės įrangos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją