Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba informuoja, kad per savaitę mūsų šalyje policijos pareigūnai išaiškino 1 857 saugos diržų ir specialių sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimus. Tarp šių pažeidimų – 86 atvejai, kai vaikai (iki 18 m.) buvo vežami neužsegus saugos diržo arba nenaudotos vaikams skirtos specialios sėdynės.

Daugiausia saugos diržų ir vaikams skirtų sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimų išaiškinta Vilniaus apskrityje – 320, Kauno – 274, Šiaulių – 249, Klaipėdos – 236, Panevėžio – 179 ir Marijampolės apskrityje – 156.

Praėjusią savaitę vykdytos priemonės metu išaiškintų pažeidimų skaičius, palyginti su prieš dvejus metus vykdytos analogiškos priemonės rezultatais, sumažėjo beveik perpus (2007 m. vasario 19-25 d. išaiškinti 3 628 saugos diržų ir specialių sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimai).

Pažymima, kad šiais metais per aštuonis mėnesius, palyginti su 2007 metų tuo pačiu laikotarpiu, eismo įvykiuose žuvo ir buvo sužeista dvigubai mažiau žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją