„Aš turiu palikti šią komandą. Atsiprašau visų gerbėjų, ačiū ir viso gero“, – po paskutinių rungtynių su Serbijos ekipa žurnalistams sakė R. Butautas.

Krepšinio specialistas 2004-2005 metais treniravo Lietuvos jaunimo rinktinę ir su ja iškovojo 2004-ųjų Europos čempionato bronzos medalius, o 2005-aisiais tapo pasaulio vicečempionu.

Prie vyrų nacionalinės rinktinės vairo R. Butautas stojo 2007-aisiais, pasitraukus Antanui Sireikai, ir tais pačiais metais Europos pirmenybėse Madride pasipuošė bronzos medaliais, o 2008-aisiais Pekino olimpiadoje užėmė ketvirtąją vietą.

Prieš šių metų Senojo žemyno čempionatą R. Butautas DELFI konferencijoje atsakydamas į skaitytojų klausimus pažadėjo atsistatydinti, jeigu Lietuvos rinktinė neiškovos vietos kitų metų pasaulio čempionate.

Lietuvos rinktinė Europos pirmenybėse Lenkijoje per šešerias rungtynes nugalėjo tik Bulgarijos krepšininkus ir savo pasirodymą baigė po antrojo etapo.

Lietuvos rinktinės krepšininkai komentuoja trenerio sprendimą

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją