Toks sprendimas buvo priimtas ketvirtadienį bendrame Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus bei Kultūros ir meno tarybos komisijos posėdyje. Iš dešimties kandidatų, kuriuos pasiūlė kūrybinės sąjungos ir miesto kultūros institucijos, komisija išrinko šiuos tris.

J.Genys, A.Kliševičius ir V.Paukštė bus pirmieji Klaipėdos miesto istorijoje, kurie gaus šį garbingą apdovanojimą, kurio simbolis - aukso žiedas su briliantais.

Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu Pilies muziejuje saugomo renesansinio žiedo pavyzdžiu apdovanojimo simbolį kuria klaipėdietis dailininkas juvelyras Vidas Bizauskas. Jis kiekvienam laureatui padarys po tokį žiedą su briliantais, labai panašų į originalą.

Klaipėdos menininkų ir kultūros žmonių 2003 metų apdovanojimus visiems trims jo laureatams planuojama įteikti ir juos pagerbti per 751-ąjį miesto gimtadienį. Rugpjūčio 1-ąją specialiai ta proga piliavietėje bus surengta iškilminga ceremonija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją