„Dacia“ bendrovę nuo 1999 m. pradėjo valdyti „Renault“, o 2004 m. buvo pristatytas pirmasis modelis „Logan“ ir nuo tada yra parduota beveik milijonas „Dacia“ automobilių.

Per pirmus šešis 2009 m. mėnesius pardavimai išaugo 20,3 proc., nors pati rinka smuko 16,5 proc. Europoje pardavimai išaugo daugiau nei 95 proc., o pagrindine rinka tapo Vokietija, kurioje parduota 48 tūkst. „Dacia“ automobilių. Rumunijoje „Dacia“ ir toliau išliko rinkos lydere, o Maroke padidino savo rinkos dalį iki 12,88 proc.

Šalia savo nebrangių modelių linijos, „Dacia“ šiais metais pristatė ir futuristinės išvaizdos koncepcinį visureigį „Duster“. Automobilio dizainas buvo kurtas bendradarbiaujant „Dacia“ ir „Renault“ komandoms. Automobilyje suderinti sportinio kupė ir erdvaus vienatūrio elementai susilaukė itin teigiamų automobilininkų atsiliepimų.

2009 m. vasarą „Dacia“ taip pat pristatė didesnio pravažumo „Sandero Stepway“ modelį.

2008 m. Paryžiaus automobilių parodoje pristatytas „Dacia eco2“ automobilių ženklinimas įrodė, kad ekonomiški „Dacia“ automobiliai yra ir ekologiški. Šiuo metu visi „Dacia“ šeimos automobiliai gali būti parduodami su „Dacia eco2“ ženklu. Pavyzdžiui, „Logan“ ir „Sandero“ modeliai, aprūpinti dCi 70 arba dCi 85, išmeta vos 120 g/km CO2.

Automobilių gamintoja „Dacia" planuoja ir toliau plėstis: 2010 m. žadama pristatyti naują automobilį, varomą 4 ratais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją