Jeigu teismas „Vėtros“ priešieškinį patenkintų, 33 metų E. Juška neturėtų galimybės prisiteisti negautą atlyginimą ir kompensaciją. Tačiau, kaip sakė priešieškinį gavęs teisėjas Antanas Rudzinskas, teismas pirmiausia turi nuspręsti, ar „Vėtros“ reikalavimai atitinka įstatymus ir apskritai bus priimti nagrinėti.

Futbolo klubo priešieškinis pareiškimas Vilniaus apygardos teismo teisėją pasiekė antradienį prieš teismo parengiamąjį posėdį, kuriame toliau turėjo būti aiškinamasi, ar pagrįstai E. Juška reikalauja priteisti negautą atlyginimą ir kompensaciją.

Kaip teigė „Vėtrai“ atstovaujantis advokatas, E. Juška 2002-aisiais buvo patyręs traumą, kurios padariniai vėliau atsinaujino. Klubas teigia nežinojęs apie sportininko anksčiau patirtą traumą, todėl su žaidėju ir pasirašęs antrą sutartį (prieš tai viena buvo pasibaigusi, bet po pusės metų „Vėtra“ vėl nusprendė į klubą priimti E. Jušką).

„Mes teismo prašome pripažinti antrąją sutartį negaliojančia, nes nuo mūsų buvo nuslėpta informacija apie traumą“, - teigė advokatas.

Tuo tarpu E. Juškos advokatas teisme aiškino, kad klubui buvo žinoma apie 2002-aisiais patirtą traumą, o ji atsinaujino nuo intensyvaus sportavimo.

„Trauma buvo išgydyta, 2008-aisiais klubo medikai atliko magnetinio rezonanso tyrimą“, - futbolininko advokatas aiškino, kad „Vėtros“ žaidėjai dažnai buvo tikrinami medikų, jų sveikatos būklė išsamiai nurodyta gydytojų ataskaitose.

E. Juškos advokatas teismui net pateikė magnetinio rezonanso tyrimo nuotrauką, tačiau teismas nusprendė jos prie bylos neprijungti. Tačiau, kaip nurodė teisėjas A. Rudzinskas, tikslinčiau būtų, jeigu šią nuotrauką saugotų ieškovas ir ją pateiktų ateityje (žinoma, jeigu prireiks).

Kol teismas nenusprendė, ar prijungti „Vėtros“ priešieškinį ir E. Juškos advokato pateiktus dokumentus apie futbolininko sveikatos būklę bei atlikus patikrinimus, bylos nagrinėjimas buvo atidėtas. Manoma, kad kitas parengiamasis posėdis gali įvykti lapkričio pabaigoje.

DELFI primena, kad pagal E. Juškos prašymą teismas yra areštavęs „Vėtros“ turto už 156 tūkst. 999,99 Lt. Šios laikinosios apsaugos priemonės turėtų būti taikomos iki teismo sprendimo paskelbimo byloje.

Į teismą E. Juška kreipėsi prašydamas priteisti nesumokėtą atlyginimą pagal dvi sporto veiklos sutartis bei 99 tūkst. 866,66 Lt kompensaciją už pusantrų metų galioti turėjusios sutarties nutraukimą. Jis viliasi, kad teismas taip pat priteis bylinėjimosi išlaidas, 6 proc. dydžio metines palūkanas nuo bylos iškėlimo teisme iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.

Antstolis yra aprašęs futbolo klubui priklausančią elektroninę vaizdo švieslentę bei autobusą, už kurių saugojimą yra atsakinga „Vėtros“ vadovybė.

E. Juška „Vėtros“ klube žaidė nuo 2006-ų metų, tačiau praėjusio sezono viduryje sutartis su žaidėju buvo nutraukta.

DELFI primena, kad finansinių pretenzijų klubui turėjo ir kiti buvę „Vėtros“ futbolininkai: Vitalis Stankevičius ir Aleksandras Toleskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją