„Pagal naujojo „Opel“ savininko „Magna“ planą, daugiau nei 600 mln. eurų (apie 2 mlrd. Lt) bus panaudoti Rusijos automobilių gamyklų modernizavimui. Tai reiškia, kad greitai vokiečiai neteks darbų, o jų automobilių gamybos patirtis bus perkelta į Rusiją, “, – sakė vienas „Opel“ atstovų Dirkas Pfeilas.

Praėjusią savaitę „General Motors“ koncernas patvirtino parduosiantis 55 proc. „Opel“ akcijų dalį Kanados automobilių dalių gamintojui „Magna“, kuris bendradarbiauja su Rusijos banku „Sberbank“ ir šios šalies gamintoju GAZ. Vokietijos vyriausybė šiam konsorciumui pažadėjo suteikti 4,5 mlrd. eurų (apie 15,5 mlrd. Lt) paskolą „Opel“ įsigijimui.

„Magna“ atstovai kol kas nekomentuoja, ar „Opel“ atstovo paviešintas planas bus išties vykdomas. Tačiau jau dabar beveik aišku, kad „Opel“ gamyklų darbuotojams artėja neramios dienos – naujieji gamintojo šeimininkai ketina atleisti apie 10,5 tūkst. darbininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją