„Čia nėra tokio dalyko, kada atsigauti. Nors šeštadienį žaidėme labai blogai, bet tai nereiškia, kad nesistengėme, specialiai prametinėjome ir darėme klaidas. Tiesiog visi darė tai, ką galėjo tai dienai ir tiek.

Atsigavome. Turi užtekti jėgų, – sako vienas labiausiai aistruolių kritikuojamų žaidėjų Artūras Jomantas. – Dar kartą noriu pasakyti, kad mes tikrai stengiamės, o rezultatas yra toks, koks yra.“

A. Jomantas mano, kad rinktinės problemų analizei reikės daugiau laiko.

„Žaidimo problemas galima daug analizuoti. Vieną dieną pataikome, kitą – visiškai ne. Jei atsimenate rungtynes su ispanais (Vilniuje – DELFI), jos buvo geriausios. Patys tikėjomės, kad šiame čempionate bus dar geresnių rungtynių. Kol kas jų nėra. Tikėkimės, kad pirmadienį vėl bus.“

A. Jomantas tiki, kad rinktinė gali žaisti ketvirtfinalyje.

„Kol dar yra bent viena teorinė galimybė, reikia tuo tikėti. Mes tikime ir tiek rūbinėje, tiek autobuse kalbame, kad galime (patekti į ketvirtfinalį – DELFI). Tik mums reikia kažkaip persilaužti. Reikia manyti, kad tai bus pirmadienį“, – tikino A. Jomantas.

D. Lavrinovičius: yra dar vienas nedidelis šansas

„Graušite?, – juokais žurnalistų pasiteiravo Darjušas Lavrinovičius. – Nuotaikos trūksta, norėtųsi, kad ji būtų geresnė. Naktį nemiegojome, o užmigome tik paryčiais. Gerai, kad sekmadienį treniruotė buvo dieną. Buvo laiko pamiegoti.“

Pasak D. Lavrinovičiaus, rinktinės žaidime trūksta ramybės ir užtikrintumo.

„Mums trūksta kažkokios ramybės, pasitikėjimo savimi. Žaidžiame tą patį, ką ir draugiškose rungtynėse. Atrodo viskas gerai, jau „pagaunam“ tą žaidimą, o kitose rungtynėse esame neatpažįstami, blaškomės, nežinome kaip ir ką. O sistema – ta pati. Vienas žaidžiame gerai, o kitas – blogai. Nėra vidinio užtikrintumo“, – sako Lietuvos rinktinės puolėjas.

„Nežinau, kaip bus su ispanais. Vienas Dievas žino, kaip bus. Stengsimės laimėti, nes tai – dar vienas nedidelis šansas. Nors ne viskas nuo mūsų priklausys“.

D. Lavrinovičius mano, kad galėtų tapti tuo trūkstamu rinktinės emociniu lyderiu.

„Jei man reikėtų juo būti, aš galėčiau, todėl, kad aš praktiškai visose komandose, kuriose žaidžiau, buvau lyderis. Rinktinėje – nežinau. Čia visai kitaip, daug panašaus lygio žaidėjų. Lyderis ne tik turi taškus pelnyti, jis turi padėti komandai, turi ir juodo darbo daug padaryti.

Nežinau. Tokį klausimą reikia užduoti treneriui. Jis mato, kas turi būti lyderiu, kokias pareigas žaidėjas turi atlikti komandoje“, – kalbėjo krepšininkas.

D. Lavrinovičius tiki, kad ir po tokio pralaimėjimo slovėnams dar įmanoma atsitiesti.

„Aišku, įmanoma, nors mano karjeroje to nebuvo. Svarbiausia diena – pirmadienis. Nuo jos viskas priklausys: arba–arba“, – po sekmadienio treniruotės teigė D. Lavrinovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją