„Draugiškos varžybos buvo draugiškos, tai – pasiruošimo etapas, o dabar yra Europos čempionatas. Tai pagrindinės varžybos, čia reikia žaisti ir laimėti dabar, o ne per draugiškas rungtynes“, – įsitikinęs S. Jasaitis.

Lietuvos rinktinės puolėjas teigia, kad komanda lyg ir supranta trenerio Ramūno Butauto krepšinio schemas, tačiau neturi atsakymo, kodėl jų neįvykdo.

„Taip, ruošiamės, dirbame. Žinojome, kokios svarbios šios rungtynės mums buvo. Joms ruošėmės, analizavome ir žiūrėjome video. Nežinau iš tikrųjų. Nervai gal nelaiko. Nežinau, gal psichologijoje kažkas...“, – svarstė krepšininkas.

S. Jasaitis mano, kad stimulas kovoti toliau dar bus.

„Stimulas kovoti toliau, aišku, bus. Nėra kur trauktis daugiau. Liko dvejos rungtynės. Tiek sirgalių atavažiavo palaikyti, todėl nesinori taip gėdingai išvažiuoti“, 0 prisipažįsta krepšininkas.

Ar trūksta mūsų krepšininkam vidinio pykčio?

„Ne, sakau, kad ir komandoje pasišnekame visi tarpusavyje. Nežinau, nežinau... Fizinio rengimo pratybose ruošėmės, kaip visada. Nemanau, kad čia fizinio pasirengimo esmė. Prarandame kamuolius, gal tai nesėkmė. Nežinau“, – tikslaus atsakymo nerado S. Jasaitis.

M. Kalnietis: nesijaučiau, kad esu žaidime

Mantas Kalnietis šiame Europos čempionate praktiškai visiškai negauna žaidybinio laiko, tačiau šeštadienio susitikime su Slovėnija gynėjas pasirodė rezultatyviai. Jis per 17 su puse minutės pelnė 15 taškų, pataikęs 5 dvitaškus iš 7, 1 tritaškį iš 4 bei abi mestas baudas.

„Nemanau, kad sužaidžiau gerai, nors ir įmečiau čia tų taškų. Nesijaučiau, kad esu žaidime. Sunkiai sekėsi, gynyba buvo silpna. Taškų primečiau, bet nesijaučiu patenkintas. Nežinau, kas atsitiko komandai, negaliu pasakyti. Pralaimėjome beviltiškai“, – įspūdžiais dalinosi M. Kalnietis.

Krepšininkas negalėjo ilgiau bendrauti su žurnalistais, nes buvo pakvietas į dopingo kontrolės kambarį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją