Į baigiamąjį etapą susirinko 55 sportininkai, kuriuos šiltai pasveikino Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Darius Jonušis.

Daugumai paskutiniojo etapo varžybos tapo lemiamomis. Tik galingiausią KZ2 klasės kartą vairuojančiam „MS Kart“ komandos lenktynininkui Martynui Tankevičiui, kuris vienintelis nugalėtojo vardą užsitikrino dar prieš tai vykusiose lenktynėse Aukštadvaryje, jos prilygo treniruotei.

Nepaisant to, Martynas įtikinamai laimėjo ir pusfinalio, ir finalo važiavimus, ir surinkęs 240 taškų daugiau nei įtikinama persvara pranoko „Petrašiūnų“ komandos sportininką Igną Misevičių, kuris ir Vilniuje finišavo antras ir kuriam 103 taškai garantavo tokią pat poziciją galutinėje čempionato įskaitoje.

Trečias paskutiniojo etapo varžybas baigė „Rotenos“ atstovas Vytautas Surdokas, tačiau čempionato įskaitoje jis su 90 taškų liko ketvirtas, o trečioji vieta atiteko „RKV Racing“ atstovui Vitalijui Gudzenkai, pelniusiam 96 taškus.

Trapi čempiono persvara

Per visas pirmenybes atkakliausia kova, kuri atslūgo tik pasibaigus čempionatui, virė tarp „Raket“ klasės sportininkų. Laimingiausias po finišo buvo antras jo liniją kirtęs „ART Kart“ sportininkas Tomas Aniūnas, čempiono titulą iškovojęs tik paskutiniojo etapo varžybose.

Galutinėje pirmenybių įskaitoje jis tik 2 taškais aplenkė paskutiniojo etapo finalą laimėjusį Šiaulių kartingo klubo narį Airidą Šiaurį. Nugalėtojas iš viso pelnė 236, o antrasis prizininkas – 234 taškus.

Airidui koją pakišo pusfinalio važiavimas, kuriame jis finišavo antras į priekį praleidęs gražiai kovojusį maskvietį Vadimą Šapovalą, dalyvaujantį Lietuvos kartingo atvirame čempionate ir atstovaujantį „IJ Racing“ komandai. Beje, Vadimas finale finišavo trečias ir pranokęs savo pagrindinį varžovą šiaulietį Kasparą Tiškovą bei surinkęs 158 taškus, galutinėje pirmenybių įskaitoje užėmė trečiąjį nugalėtojų pakylos laiptelį.

Varžybų organizatoriai iš „Raket“ klasės sportininkų išskyrė dešimties metų neturinčiųjų grupę, kurios paskutiniojo pirmenybių etapo prizininkais tapo „MS Kart“ sportininkas Simas Tankevičius, baltarusis Sheidakas Savva ir Šiaulių kartingo klubo sportininkas Harodas Šimkūnas.

Broliai įrodė meistriškumą

Kartingo sporto entuziastai jau seniai neabejingi brolių Igno ir Jono Gelžinių kovingumui, kurį jie demonstruoja beveik kiekvieno etapo varžybose. Šiemet brolių tandemą papildė ir pusbrolis Andrius, su kiekvienomis lenktynėmis įgyjantis vis daugiau meistriškumo.

Išimtimi netapo ir baigiamojo etapo batalijos Vilniuje. Pusfinalio važiavime Ignas po grūsties posūkyje nukrito net į rikuotės vidurį, tačiau ratas po rato lenkė varžovus ir finišo liniją vis dėlto kirto pirmas.

Finale I. Gelžinis, startavęs iš pirmosios pozicijos, jos niekam neužleido iki pat finišo linijos, kurią irgi kirto pirmas.

Ignas įtikinamą pergalę šventė ne tik baigiamojo etapo varžybose, bet ir čempionate, kurią jam garantavo 233 taškai.

Antras su 195 taškais liko jo vyresnis brolis Jonas, atstovaujantis tai pačiai „Jutta Racing“ komandai. Nors J. Gelžinis dėl sutapusių „Porsche Carrera Cup Scandinavia“ etapo lenktynių Švedijoje Vilniuje nesivaržė, tačiau šią poziciją jam garantavo ankstesnių etapų batalijose iškovoti taškai.

Paskutiniojo etapo varžybose antrąją vietą laimėjo „IJ Racing“ atstovas Konstantinas Strukas, itin atkalioje kovoje pranokęs „MS Kart“ lenktynininką Paulių Paškevičių. Tačiau ir šis laimėjimas Konstantinui nepadėjo palypėti laipteliu aukštyn galutinėje pirmenybių įskaitoje, kurioje jis liko tik aštuntas.

Trečiąja prizine vieta su 185 taškais, kaip ir etapo varžybose, džiaugėsi P. Paškevičius.

2009 m. komandinės įskaitos čempione tapo „MS Kart“ ekipa, kurios lenktynininkai per šešių etapų batalijas pelnė 370 taškų.

Antroje vietoje su 174 taškais liko „Jutta Racing“, o trečioji prizinė vieta atiteko „ART Kart“ komandai, surinkusiai 164 taškus.

Žvilgsnis į ateitį ir pamirštą praeitį

Be čempionato įskaitoje rungtyniavusių sportininkų baigiamojo etapo varžybose savo meistriškumą žiūrovams demonstravo itin šiltai sutikti Kartingo akademijos jaunieji 7-10 metų amžiaus sportininkai, kurie burtų keliu varžėsi dviejose grupėse ir kuriems viso labo buvo tik antrosios lenktynės jų beprasidedančioje karjeroje.

Pirmojoje nugalėtojais ir prizininkais tapo Dominyka Babrauskaitė, Gustas Grinbergas ir Titas Petelis, o antrojoje – Robertas Belovodskis, Domas Paulauskas ir Rimvydas Punis.

Po ilgos petraukos šeštadienį „Fun2Go Plytinės“ kartodrome žiūrovai vėl galėjo stebėti lenktyniaujančius M-125 klasėje. Tai kartai, kurių ratus suka 125 kubinių centrimetrų darbo tūrio buvusių populiarių „Minsk“ motociklų varikliai ir kuriais kelius į didžiąsias trasas yra skynęsi daugelis dabar jau tituluotų mūsų šalies sportininkų.

Jų varžytuves laimėjo Povilas Misevičius, pranokęs Andrių Misiūną ir Leandrą Stulpiną.

Ne čempionato įskaitose esančios ICC klasės sportininkų varžytuves laimėjo Vidmantas Guzevičius, pranokęs Jaunių Gedzevičių ir Julių Simaitį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją