Kol kas Lietuvos krepšininkai be įskaitinių pergalių lieka F grupės dugne.

Kitas rungtynes Lietuvos ekipa pirmadienį, 16.45 val. mūsų šalies laiku žais su Ispanijos rinktine, kuri šeštadienį 60:63 pralaimėjo pergalingai žengiančiai Turkijai.

Kitame anksčiau pasibaigusiame F grupės mače varžybų šeimininkai lenkai 72:77 nusileido serbams.

Rungtynės

Lietuvos rinktinės starto penketas: Artūras Jomantas, Mindaugas Lukauskis, Linas Kleiza, Kšyštofas Lavrinovičius, Marijonas Petravičius.

Slovėnijos rinktinės starto penketas: Jaka Lakovičius, Domenas Lorbekas, Boštjanas Nachbaras, Erazemas Lorbekas, Primožas Brežecas.

Į pirmuosius M. Petravičiaus taškus slovėnai atsakė D. Lorbeko baudomis ir J. Lakovičiaus tritaškiu (2:5). Rezultatą tolimu metimu išlygino L. Kleiza, bet Slovėnijos rinktinės puolėjai vėl truktelėjo savo komandą į priekį (5:9).

K. Lavrinovičiaus tritaškį antruoju savo tolimu metimu nubraukė J. Lakovičius (8:12). Lietuvių puolimą dvitaškiu su bauda gaivino L. Kleiza, netrukus atlikęs gražų perdavimą M. Petravičiui ir vidurio puolėjas išvedė į priekį mūsų komandą (13:12). Vis dėlto džiaugtis buvo anksti – Slovėnijos komanda atkarpą laimėjo 7:0 ir po E. Lorbeko tritaškio pirmavo 6 taškais (13:19).

Prie Lietuvos komandos bėdų prisidėjo Tomo Delininkaičio klaida ir nesportinė pražanga, po kurios slovėnai dar labiau atitrūko (13:21). Varžovų spurtą nutraukė Darjušas Lavrinovičius, bet gynyboje lietuviai nesugaudė vikriojo Gorano Dragičiaus (15:23).

Dar nesėkmingesnė buvo ketvirčio pabaiga. Prasidėjus paskutinei kėlinio minutei gynyboje paliktas vienišas Urošas Slokaras pelnė dvitaškį, po dar kelių akimirkų B. Nachbaras baudė mūsiškius tritaškiu (18:28).

Antrajame kėlinyje Lietuvos krepšį varžovai toliau beveik be klaidų bombardavo tolimais metimais: iš pradžių tai laisvas padarė J. Lakovičius, vėliau jau per Simo Jasaičio rankas taikliai atakavo B. Nachbaras (22:34). Netrukus techniškai nugara sužaidęs E. Lorbekas dar labiau padidino prarają tarp komandų ir Lietuvos ekipos strategas Ramūnas Butautas paprašė minutės pertraukėlės (22:36).

Antroje ketvirčio dalyje Slovėnijos rinktinės žaidėjai pagaliau pradėjo nepataikyti, bet varžovų stabtelėjimu mūsiškiai pasinaudoti nesugebėjo. Pasipylė klaidos, techninis brokas, neleidęs Lietuvos krepšininkams bent penkiose atakose apskritai atlikti metimą į krepšį. Per 10 minučių lietuviai sukrapštė vos 8 taškus.

Tuo metu J. Lakovičius ketvirčio pabaigoje šaltakraujiškai paleido dar vieną tolimą bombą, užfiksuodamas didžiausią slovėnų persvarą per pirmąsias 20 minučių (26:43).

Slovėnų įžaidėjas vien per pirmuosius du kėlinius pelnė 16 taškų.

Trečiasis kėlinys prasidėjo dar keliais J. Lakovičiaus tritaškiais, po kurių skirtumas tapo triuškinantis (28:51). Lietuvos rinktinę tempė Jonas Mačiulis, prieš tai pataikęs baudas, o vėliau atsakęs dviem tolimais metimais (34:53).

R. Butautas metė į aikštę Mantą Kalnietį, tačiau šis klydo, R. Javtokas nepataikė iš po krepšio, o J. Lakovičius greitos atakos metu pelnė du taškus (34:55). Netrukus E. Lorbekas pataikė iš po krepšio ir dar netyčia alkūne nokautavo T. Delininkaitį – Lietuvos rinktinė ritosi į vis gilesnę prarają (34:57).

J. Mačiulis bandė grąžinti lietuvius į kovą trečiuoju savo tritaškiu, bet tuo pačiu atsakė ir B. Nachbaras (39:62). Slovėnų puolėjas netrukus užsidirbo nesportinę pražangą, bet R. Javtokas prametė abu baudos metimus.

Ketvirtajame kėlinyje M. Kalnietis tritaškiu sumažino skirtumą iki 20 taškų (42:62), o vėliau smeigė dvitaškį, užbaigė greitą ataką ir privertė Slovėnijos rinktinės strategą Jurę Zdovcą pagaliau paprašyti minutės pertraukėlės (48:66).

Vis dėlto tai buvo greičiau varžovų trenerio pykčio išdava nei grėsmė komandai, kuri likus žaisti 6 min. pirmavo 18 taškų persvara. M. Kalnietis aikštėje siautėjo ir po pertraukėlės, individualiomis pastangomis sumažinęs skirtumą iki 16 taškų (55:71). Bet priešpaskutinę minutę D. Lorbekas pataikė tritaškį, o Jurica Golemacas sėkmingai atakavo iš arti, dėdami riebų tašką šeštadienio rungtynėse (55:76).

Paskutinėmis atakomis slovėnai dar padidino savo persvarą ir šventė skambią pergalę (58:81).

Statistika

Lietuva: Mantas Kalnietis 15 taškų (1/4 trit., 5/7 dvit., 2/2 baudų), Jonas Mačiulis 11 (3/5 trit., 0/4 dvit., 2/2 baudų), Kšyštofas Lavrinovičius 7 (7 atk. kam.), Darjušas Lavrinovičius ir Linas Kleiza po 6, Simas Jasaitis, Marijonas Petravičius ir Robertas Javtokas (5 atk. kam.) po 4, Artūras Jomantas 1,

Mindaugas Lukauskis (18:43 min.), Tomas Delininkaitis (10:18 min.) ir Andrius Mažutis (02:10 min.) taškų nepelnė.

Slovėnija: Jaka Lakovičius 24 (6/9 trit., 1/3 dvit., 4/5 baudų), Erazemas Lorbekas 17 (8 atk. kam.), Urošas Slokaras ir Boštjanas Nachbaras po 11, Jurica Golemacas 9 (5 atk. kam., 5 rez. perd.).

Dvitaškiai: Lietuva 15/36 (42 proc.) – Slovėnija 16/33 (48 proc.)

Tritaškiai: Lietuva 6/22 (27 proc.) – Slovėnija 13/27 (48 proc.)

Baudos: Lietuva 10/13 (77 proc.) – Slovėnija 10/12 (83 proc.)

Atkovoti kamuoliai: Lietuva 35 – Slovėnija 33

Rezultatyvūs perdavimai: Lietuva 14 – Slovėnija 21

Klaidos: Lietuva 14 – Slovėnija 9

Perimti kamuoliai: Lietuva 7 – Slovėnija 5

Blokai: Lietuva 2 – Slovėnija 2.

F grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis)


1. Turkija 3 0 234-205
2. Slovėnija 2 1 245-217
3. Serbija 2 1 212-209
4. Ispanija 1 2 207-213
5. Lenkija 1 2 227-239
6. Lietuva 0 3 209-251

Komentarai

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Ramūnas Butautas: „Varžovai buvo geresni visose srityse: stipresni, greitesni, taiklesni. Mūsų puolimas buvo baisus. Dėl to kaltas aš, ne žaidėjai. Tikiu, kad dar turime teorinius šansus patekti į kitą etapą“.

Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas: „Nežinau ką pasakyti. Nėra komentarų tokioms rungtynėms. Ne, mes nepralaimėjome – jie mus nužudė. Vyrai stengėsi, bet nieko neišėjo“.

Slovėnijos rinktinės vyr. treneris Jure Zdovcas: „Noriu pasveikinti savo komandos žaidėjus. Jie savo žaidimu nustebino net mane. Krepšininkai puikiai išpildė viską, ką pasirengėme žaisti prieš lietuvius.

Žinojome, kad Lietuvai būtų labai svarbi pergalė, todėl tarėmės labai stipriai pradėt pirmą rungtynių dalį. Žinojome ir laukėme, kad lietuviai pradės žaisti egoistiškai ir mes atitrūksime. Taip ir įvyko. Mes gerai pasirengėme, kamuolys greitai judėjo po aikštę.

Savo žaidėjams pasakiau: lietuvių fanai yra žali, tokios yra ir mūsų spalvos. Įsivaizduokite, kad mus palaiko saviškiai.

Šis mačas – jau istorija, dabar galvojame apie pirmadienio susitikimą su Lenkija.

Slovėnijos rinktinės puolėjas Jurica Golemacas: „Esame labai laimingi, iškovoję šią pergalę. Labai gerai pradėjome susitikimą. Žinojome, kad lietuviai yra labai nervingi po 2 pralaimėjimų. Mūsų tikslas buvo atimti iš jų pasitikėjimą ir nuo pat mačo pradžios atimti viltį. Planas pavyko“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją