Serbai užtikrintai pradėjo rungtynes ir pirmąsias tris minutes laimėjo atkarpa 7:0. Tačiau Lenkijos krepšininkai nepasimetė ir greitai pasivijo varžovus. Ketvirčio viduryje Marcinas Gortatas išvedė arenos šeimininkus į priekį (12:10).

Netrukus Serbijos ekipa vėl išsiveržė į priekį ir kontroliavo rungtynių eigą, nors lenkai visą laiką buvo greta. Paskutinėmis ketvirčio sekundėmis Michalas Ignierski taikliu tritaškiu varžovų pranašumą sumažino iki minimumo (22:23). Lenkų puolėjas per pirmąjį ketvirtį pelnė pusę savo komandos taškų (11).

Antrajame kėlinyje serbai turėjo porą progų smarkiau atitrūkti, tačiau Lenkijos krepšininkai juos vis pasivydavo. Vis dėlto ketvirčio pabaigoje Serbijos komanda susikrovė 9 taškų persvarą, kurią paskutinę minutę dvitaškiu metimu sumažino M. Gortatas (43:36).

Lenkijos vidurio puolėjas dominavo po varžovų krepšiu ir trečiojo kėlinio pradžioje, tirpdydamas skirtumą (43:40). Bet lenkai keturias atakas iš eilės neapsigynė, patys nepelnydami nė taško, ir Serbijos komanda įsibėgėjo (51:40).

Aikštės šeimininkams niekaip nesisekė užpulti, o serbai kalė geležį, kol ši buvo karšta. Nenadas Krstičius pataikė iš po krepšio, Milenko Tepičius taikliai atakavo iš toli ir Serbijos rinktinės persvara tapo dar solidesnė (56:40).

Tačiau išsibudinusių lenkų atsakas buvo rimtas – 9 „sausi“ taškai ir staigiai aptirpęs skirtumas (56:49). Varžovų spurtą tritaškiu nutraukė Urošas Tripkovičius (59:49), dar vienu tolimu metimu aidint sirenai nubraukdamas eilines Lenkijos komandos pastangas atsitiesti (62:53).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje lenkai kilo į eilinį varžovų šturmą ir po Szymono Szewczyko tritaškio sumažino atotrūkį iki 4 taškų (62:58). Turnyro šeimininkai toliau spaudė oponentus ir kėlinio viduryje jau lipo ant kulnų (64:62).

Serbai įgijo daugiau erdvės, kai baudas sumetė Milenko Tepičius, o N. Krstičius užbaigė ataką dėjimu (68:62). Panašus skirtumas laikėsi beveik iki rungtynių pabaigos.

Likus žaisti 25 sek. Lukaszas Koszarekas baudų metimais sumažino serbų persvarą iki 5 taškų (73:68). Tačiau kitame aikštės gale Milošas Teodosičius atsakė tuo pačiu (75:68). Lenkai dar baigė gelbėtis Davido Logano dvitaškiu, bet M. Teodosičius pridėjo dar dvi baudas ir likus žaisti 4 sek. įtvirtino Serbijos rinktinės pergalę (77:70).

Lenkams paskutinę sekundę skirtumą dar spėjo sušvelntini L. Koszarekas (77:72).

Lenkija: Marcinas Gortatas (8/15 dvit., 0/1 baudos; 9 atk. kam.) ir Lukaszas Koszarekas (2/4 trit., 3/3 dvit., 4/4 baudų; 4 rez. perd.) po 16 taškų, Michalas Ignierski 13, Davidas Loganas 10 (4/12 metimų; 6 rez. perd.), Szymonas Szewczykas 7 (6 atk. kam.).

Serbija:Nenadas Krstičius 18 (9/18 dvit., 0/2 baudų; 8 atk. kam.), Milošas Teodosičius 13, Urošas Tripkovičius 12, Milenko Tepičius 11, Novica Veličkovičius 10 (7 atk. kam.).

F grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis)


1. Turkija 3 0 234-205
2. Slovėnija 2 1 245-217
3. Serbija 2 1 212-209
4. Ispanija 1 2 207-213
5. Lenkija 1 2 227-239
6. Lietuva 0 3 209-251

Komentarai

Lukaszas Koszarekas, Lenkijos rinktinės žaidėjas: „Serbija nusipelnė pergalės. Mūsų žadimas buvo ties savižudybės riba, bet, deja, to neužteko tokiai gerai komandai, kaip serbai įveikti ir pergalei pasiekti. Dabar turime susikaupti ir kovoti dėl kelialapio į ketvirtfinalį“.

Muli Katzurinas, Lenkijos rinktinės vyr. treneris: „Nežaidėme taip rungtynių, kaip privalome laimėti namuose. Mes turėjome pirmauti nuo pirmos minutės ir gerai gintis, o serbai gerai gynėsi. Mes praradome daug kamuolių ir varžovai rinko lengvus taškus. Galėjome ir laimėti šį mačą, bet priėmėme neteisingus sprendimus ir nepataikėme svarbių metimų. Serbija nusipelnė pergalės.

Teoriškai žinojome, ką daryti, bet praktiškai to neįvykdėme. Neteisingi sprendimai buvo priimti, kai atsilikome tik 2 taškais (64:66), L. Koszarekas tada metė tritaškį, nors jau neturėjo kvapo. Marciną Gortatą laikiau aikštėje visas 40 minučių. Jei mačas truks 50 minučių, jis vis tiek žaistų. Mes jam neturime keitimo“.

Urošas Tripkovičius, Serbijos rinktinės žaidėjas: „Svarbi pergalė, parodėme tvirtą charakterį, pilnutėlėje varžovų aistruolių arenoje. Dabar reikia jau pamiršti šią pergalę ir galvoti apie susitikimą su Turkija.

Ne, jokios įtampos, kad jau nugalėjome čempionato favoritus ispanus ir varžybų šeimininkus lenkus nejaučiame. Jaučiame didesnį pasitikėjimą savimi“.

Dušanas Ivkovičius, Serbijos rinktinės vyr. treneris: Manau, kad jaunai ir nepatyrusiai mūsų komandai tai buvo geras išbandymas. Žaisti prieš 10 tūkst. priešininko fanų – nėra lengva. Kontroliavome žaidimą, o mūsų gynyba buvo aukštame lygyje. Pristabdėme Maciejų Lampe ir Davidą Loganą (pelnė atitinkamai 2 ir 10 taškų – DELFI). Tačiau neuždengėme aikštės kampų ir praleidome 4-5 tritaškius.

Gaila, kad kelio traumą patyrė Stafanas Markovičius, o nugaros – Milenko Tepičius. Jie labia svarbūs mūsų rinktinei“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją