Taigi antroji NML vieta teko Geltonai, trečiąją vietą užėmė ŽAS, ketvirtąją – “Dinamika”.

NML parodomojo turo nugalėtojams - Jungėnų kaimo kapelai - įteiktas dešimties tūkstančių litų honoraro čekis, už kurį jungėniškiai, jeigu nemeluoja, ketina nusipirkti instrumentų. Kapelai atiteko ir elektrinė gitara. “Ant gitaros pasirašė visi NML dalyviai. Dėl to ir tikimės, kad Jungėnai, suvalkiečiai, gero naujo daikto nebeparduos”, - juokėsi NML prodiuseris ir režisierius Ričardas Rickevičius.

“Geltonai” be diplomo NML įteikė dovaną, kurią “gavusi tikra moteris didžiuotųsi ir džiaugtųsi”. ŽAS buvo įteikta daug alaus, pirkto “Naujininkų pakrašty”, o “Dinamikai” – daug šampano.

Pasibaigusį Nacionalinės Muzikos Lygos parodomąjį turą jo rengėjai vertina kaip pranokusį lūkesčius. Tik startavusi nauja laida tapo populiariausia savaitės laida Lietuvoje. Tai – sėkmingiausia nauja laida šį televizijos sezoną.

NML komitetas, prodiuseris, vedėjas dėkojo turo dalyviams už drąsą dalyvauti laidoje ir nebijoti būti pirmiesiems. “Ypač esame dėkingi “Geltonai”, kuri, būdama jauniausia, su NML pateko į didelį muzikos katilą, labai stengėsi ir ko gero vienintelė puikiai vykdė NML užduotis. Ji ruošėsi kiekvienoms varžyboms, specialiai rinkosi kūrinius, grojo su kitais muzikantais, grojo kitų atlikėjų dainas, net giedojo “Tautišką giesmę”. Ji rizikavo savo įvaizdžiu, buvo įvairi ir drąsi”.

NML komitetas pastebi, kad tokio lygio folk popso pergalė prieš pop muziką nupiešia gan charakteringą Lietuvos klausytojo psichologinį portretą.

Rudenį per LNK startuos pirmosios oficialiosios NML varžybos.