Ten yra atvira aikštelė, kurioje galima žaisti krepšinį, ir ekranas, per kurį bus transliuojamos rungtynės tiems, kas negavo bilietų į varžybas. Tačiau ir Lodzėje su „FIBA Europe“ atstovais, panašiai, kaip ir dėl viešų transliacijų Vilniuje bei Kaune, vyksta ginčai ir derybos.

„Lodzė ima gyventi Europos čempiontu. Susidomejimas mūsų miesteliu vis auga, – sako idėjos autorius ir miestelio veiklos organizatorius Jakubas Urbanowiczius. – Labai laukiam FIBA leidimo rodyti rungtynes dideliame ekrane. Techniniai dalykai jau parengti, turime 150 vietų tribūną.“

Trūksta vietų viešbučiuose

Į Lodzę renkasi šešių komandų aistruoliai. Šeštadienio rytą smarkiai padaugėjo lietuvių ir slovėnų. Tačiau mieste trūksta vietų viešbučiuose.

„Visos vietos pas mus jau seniai užsakytos“, – praneša Katarzyna Graczyk-Zając, vieno viešbučio vadybininkė.

Nuo šeštadienio sustiprintas saugumas „Andel‘s“ viešbutyje, kur gyvena krepšininkai ir „FIBA Europe“ vadovai.

Pasirodė pranešimų, kad apsigyventi dar siūloma Lodzės universtiteo (UL) bendrabučiuoe.

„Turime parengę kelis šimtus vietų fanams, – kalba UL atstovas Tomaszas Boruszczakas. – Kol kas mūsų paslaugomis dar nesusidomėjo. Todėl mes siūlome nakvynę šiam savaitgaliui.“

Jei Lietuvos rinktinės kai kurie gerbėjai nepasirūpino, kur gyventi, gal ši nuoroda jiems bus naudinga.

Vairuotojams iš Lietuvos, atvykusiems savo automobiliais, Lodzės miesto pareigūnai parengė 16 stovėjimo aikštelių, kuriose yra 2,5 tūkst. vietų.

Beje, Lietuvos rinktinė padėjo Lenkijai pagerinti dar vieną rekordą. Lietuvos-Lenkijos dvikovą iš Vroclavo per televiziją žiūrėjo 2,7 milijonų lenkų žiūrovų. Tai naujas šalies rekordas krepšiniui (su Bulgarija žiūrėjo 2,1 mln., su Turkija – 2,26 mln.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją