Lietuviai D grupės varžybose Vroclave 76:84 pralaimėjo turkams, 75:86 turėjo pripažinti šeimininkų lenkų pranašumą bei 84:69 nugalėjo Bulgarijos krepšininkus.

Lietuvių varžovais kito etapo F grupėje bus Ispanijos, Slovėnijos ir Serbijos krepšininkai.

M. Paulauskas: ne visi krepšininkai atiduoda visą širdį

Olimpinio čempiono Modesto Paulausko nuomone, lietuviai dar neparodė visų savo galimybių.

„Šviesulys po pergalės prieš Bulgariją matosi, bet žaidimas dar toli gražu ne tas, kurį rinktinė galėtų ir privalėtų žaisti. Nežinau, kokia atmosfera komandos viduje – ar yra trintis tarp žaidėjų, ar ne, bet man atrodo, kad visi cilindrai dar neveikia“, – DELFI teigė M. Paulauskas.

Pasak M. Paulausko, vienos pagrindinių nesėkmingo žaidimo priežasčių – prasta gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių.

„Prastai ginamės – gal čia įtakos turi bendras fizinis pasiruošimas. Užpulti dar sugebame, bet į gynybą grįžti nespėjame. Ir tai kartojosi visose trejose rungtynėse, varžovai daug taškų pelno greitame puolime. Be to, prastai kovojame dėl atšokusių kamuolių, lemiamais momentais varžovams leidžiame po kelis kartus kartoti metimus“, - sakė specialistas.

M. Paulauskas nebuvo linkęs visos kaltės suversti pastaruoju metu nemažai kritikos sulaukiančiam rinktinės strategui Ramūnui Butautui.

„Nenorėčiau į trenerio daržą mesti visas šiukšles – visi turi dalintis atsakomybę. Tik neaišku, kuriems daugiau turėtų kliūti. Pagrindiniai žaidėjai turi pasirašę gerus kontraktus ir laukia išvykimo į klubus ir jie, mano manymu, pilnai savęs šiandien neatiduoda. Tai būtų galima pasakyti tiek apie Liną Kleizą, tiek apie Robertą Javtoką, tiek apie kitus žaidėjus. Kalbant apie Andrių Mažutį, tai jis, vaikas stengiasi, bet dar nėra tokio lygio žaidėjas“, - sakė olimpinis čempionas.

Trenerio manymu, nors kitame etape ir laukia pajėgūs varžovai nurašyti lietuvius dar anksti.

„Gerai, kad kitame etape varžovai turės tik po vieną pergalę ir nebus toli atitrūkę. Lietuviams tiesiog reikia laimėti visas trejas rungtynes. Aš manau, kad tai įmanoma padaryti“, - sakė M. Paulauskas.

D. Dikčius: nesėkmes lėmė psichologija

Lietuvos jaunučių (iki 16 m.) rinktinės vyr. trenerio Dariaus Dikčiaus manymu, didelės įtakos nacionalinės rinktinės pasirodymui turėjo psichologinės priežastys.

„Kaip ir treneris R. Butautas sakė, rinktinė dar ieško savo žaidimo. Kol kas tikrai žaidimas „nesiklijuoja“. Žaisti prieš bulgarus buvo sunku, nes po dviejų pralaimėjimų nėra taip paprasta atsigauti. Tokiu momentu yra tokia didelė atsakomybė, kad psichologiškai atsiduriame viename lygyje su bulgarais, nors mes visa galva esame už juos geresni. Galbūt per mažai išnaudojame priekinę liniją, nes praktiškai kiek Marijonas Petravičius gaudavo kamuolį, tai tiek kartų būdavo taškai ar pražanga“, - DELFI sakė D. Dikčius.

Treneris taip pat teigė, kad komandai labai trūksta Šarūno Jasikevičiaus, Rimanto Kaukėno ir Ramūno Šiškausko.

„Nėra ta mūsų rinktinė tokia bloga. Reikia nepamiršti, kad vyksta kartų kaita – rinktinėje nėra 3 geriausių gynėjų Europoje. A. Mažutis tokiame lygyje net nežaidęs, Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkaitis grįžo po pertraukos, todėl tikrai yra sunku. Tačiau visi rinktinę puola – labai jau daug ekspertų yra Lietuvoje“, - sakė D. Dikčius.

Specialistas taip pat nebuvo linkęs nuvertinti lietuvių galimybių kitame varžybų etape.

„Varžovai pajėgūs „ant popieriaus“. Tiek ispanai, tiek serbai, tiek slovėnai nedemonstruoja stabilaus žaidimo. Visų galimybės yra lygios – čia yra Europos čempionatas, o ne draugiškos rungtynės. Aš galvoju, kad visi šansai mūsų rankose. Jei mes patys netikėsime savo pergale tai jos ir nebus. Reikia tikėti“, - teigė D. Dikčius.

V. Masalskis: kartų kaita – neišvengiama

Lietuvos jaunių (iki 19 m.) rinktinės vyr. treneris Vitoldas Masalskis, kaip ir kiti specialistai, Lietuvos komandos negyrė.

„Kol kas komanda nežaidžia gerai. Nė vienerių rungtynių rinktinė nesužaidė taip, kaip žiūrovai ar jie patys norėtų. Žaidimas kol kas nebuvo geras. Tikiuosi, kad antrasis etapas parodys tikrąjį Lietuvos rinktinės veidą“, - DELFI teigė krepšinio specialistas.

V. Masalskio manymu, Lietuvos rinktinėje vyksta neišvengiamas procesas – kartų kaita. Tad tikėtis gerų rezultatų neverta.

„Didžiausia problema – pasikeitę žaidėjai. Į Š. Jasikevičiaus, R. Kaukėno ir R. Šiškausko vietas neatėjo lygiaverčiai žaidėjai (...). Paprasčiausiai rinktinė yra tokia kokia yra ir mes visi turime suprasti, kad stebuklų staiga nebūna – prasidėjo kartų kaita. Panaši situacija su serbų komanda, kuri jau demonstruoja neblogą žaidimą. Mums taip pat neišvengiamai reiks jauninti komandą, laukti naujų žaidėjų“, - sakė treneris.

V. Masalskis taip pat nebuvo linkęs kritikuoti R. Butauto sprendimų.

„Aš manau, kad paskubėta peikti trenerį. Aš remiuosi pozicija, kad keičiasi kartos ir galbūt kitas strategas suformuotų kažkiek kitokį žaidimą, bet žaidėjai yra tokio lygio kokio mes turime“, - teigė V. Masalskis.

Europos čempionato antrame etape Lodzės mieste Lietuvos rinktinė šeštadienį startuos rungtynėmis su Slovėnijos rinktine. Pirmadienį mūsiškių varžovais bus ispanai, o trečiadienį – serbai.

F grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis)


1. Turkija 2 0 171-145
2. Slovėnija 1 1 164-159
3. Serbija 1 1 135-137
4. Ispanija 1 1 147-150
5. Lenkija 1 1 155-162
6. Lietuva 0 2 151-170

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją