Kaip jau buvo skelbta, Lietuva Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) sudaromame šalių konkurencingumo reitinge nukrito devyniomis pozicijomis. 2009-2010 metų reitinge mūsų šalis užėmė 53-iąją vietą, o 2008-2009 metų reitinge - 44-ąją. Pasak I. Šimonytės, nereikia pernelyg rimtai žiūrėti į šiuos rodiklius.

"Visada reikia labai gerai žinoti, ką turime, vertiname, kokia tų vertinimų sudėtis, tyrimų atlikimo metodika, kokie parametrai vertinami. Visus tokius reitingus vertinu visada vienodai: reikia pasižiūrėti problemas, kurias indikuoja šitie įvairūs tyrimai ir bandyti jas spręsti. Šitie tyrimai mums neindikuoja nieko naujo. Jie indikuoja tai, kad turime problemų darbo santykių, teritorijų planavimo reglamentavime, verslo pradėjimo procedūros Lietuvoje yra sudėtingesnės negu kitose valstybėse", - ketvirtadienį Žinių radijui teigė ji.

I. Šimonytė sakė, kad dėl šių problemų Vyriausybė Seimui pateikė keletą iniciatyvų. Tikimasi, kad dalis klausimų bus paliesta šioje Seimo rudens sesijoje. Finansų ministerijos vadovė siūlo reitingų suteikiamą informaciją panaudoti savo kasdieniniam darbui, "nedramatizuoti, kad nukritome per vieną vietą ar pakilome per dvi vietas".

Kalbėdama apie šalies ekonomiką I. Šimonytė pabrėžė, kad Lietuvos situacija nesiskiria nuo kitų valstybių. Smulkesni rodikliai, sudarantys didžiuosius, rodo atsigavimo bei stabilizavimosi ženklus.

"Galima daryti prielaidą, kad matome stabilizavimosi ženklus ir tam tikrą pozityvą. Tačiau žiūrint į tai iš viešųjų finansų pusės, negalime atsipalaiduoti, nes tol, kol šitie ženklai pavirs teigiama žinia valstybės, socialinio draudimo biudžetui, tikrai praeis dar ne vieni metai", - aiškino finansų ministrė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją