Iš jų 262 tūkst. litų skirta apmokėti parengiamiesiems darbams Vingio, Kalnų ir Sereikiškių parkuose, kuriuose vyks Pasaulio lietuvių dainų šventės renginiai (įskaitant išlaidas, susijusias su šventės dalyvių medicinos aptarnavimu ir biotualetų nuoma), 415 tūkst. litų – kompensuoti išlaidoms, susijusioms su Pasaulio lietuvių dainų šventės dalyvių apgyvendinimu Vilniaus miesto švietimo įstaigose (įskaitant nemokamą šventės dalyvių vežiojimą visuomeniniu transportu), 90 tūkst. litų – jubiliejaus reklamai ir 110 tūkst. litų – Vingio parko, kuriame vyks Dainų šventė, estrados suolams įrengti.

Taip pat skirta 310 tūkst. litų Lietuvos dailės muziejui jubiliejaus reklamai ir atminimo ženklams, kurie bus įteikti oficialiems svečiams. Iš Vyriausybės rezervo taip pat skirta 100 tūkst. litų Paberžės “Verdenės” vidurinei mokyklai rekonstruoti.

Kultūros ministerijos Kultūros vertybių apsaugos departamentui – 250 tūkst. litų kultūros paminklų tvarkymo darbams, iš jų 100 tūkst. litų – buvusios Kražių kolegijos fasadų restauravimo ir konservavimo darbams ir 150 tūkst. litų Žemaičių Kalvarijos buvusio domininkonų vienuolyno darbams.

Vyriausiajai rinkimų komisijai skirta 63 tūkst. litų apmokėti už pirminį parašų tikrinimą referendumo dėl tiesioginių mero rinkimų ir referendumo dėl Seimo nario rinkimų vienmandatėse apygardose sąrašuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją