Šokių maratonas Didžiosios depresijos laikais (apie 1930 m.) JAV buvo populiari pramoga ir galimybė išlošti didelį prizą. Maratone galėjo dalyvauti tiek mėgėjai, tiek profesionalai, svarbu buvo sumokėti simbolinį mokestį, ir laikytis iki paskutiniųjų.

Iš čia ir atsirado posakis: nuvarytus arklius nušauna, tiesa? Žmonės veržėsi į maratonus ne tik dalyvauti, bet ir pasižiūrėti. Maratonai sutraukdavo minias smalsuolių, nes renginio metu vykdavo profesionalių šokėjų, cirko ir teatro artistų pasirodymai, grodavo orkestras ir vykdavo kitų puikių pramogų, kurių buvo ištroškusi ekonominės depresijos prislėgta visuomenė.

Rugsėjo 12 d., pačiame maratono įkarštyje, rafinuotumo ir muzikos elegancijos ištroškusius šokėjus pakerės auksinės Ellos Fitzgerald melodijos, kurias atliks Kristina Žaldokaitė, Andrej Polevikov, Denis Murašov ir Andrius Kairys.

Maratono metu dalyviai ir žiūrovai išgirs ir gatvės svingo ansamblį Rhythm Junkies. Tai visų pažįstami džiazuojantys lindyhoperiai ir jų draugai, grojantys savo bei lindyhoperių malonumui. Šeštadienį iš senamiesčio gatvelių susirinkęs ansamblis paryčiais gros pašėlusį svingą ir širdį draskantį bliuzą.

Kad maratono naktis neprailgtų, renginio dalyviai ir svečiai čia pat galės užkąsti, atsigaivinti sultimis ir kava. Poilsiui bei įspūdžių aptarimui bus įrengtas ramybės kampas.

Maratonas tęsis tol, kol šokių aikštelėje liks viena nugalėtojų pora. Jiem atiteks Maratono Bankas ir simbolinės pirmojo „Lindyhopo maratono“ taurės.

Šiuo simboliniu džiazo muzikos ir šokių maratonu Lindyhop.lt klubas skelbia naujų mokslo metų pradžią.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją