Šiame laikraštyje rašoma, jog po rungtynių lenkų krepšinio sąjungos vadovas Romanas Ludviczukas buvo toks laimingas, kad pažadėjo pakelti žaidėjams premiją už iškovotą auksą iki šešių milijonų zlotų.

„Gazeta Wyborcza“ apžvalgininkų teigimu, Europos krepšinio čempionate mūsų rinktinei labiausiai trūksta Šarūno Jasikevičiaus, Ramūno Šiškausko ir Rimanto Kaukėno. Kaip didžiausią Lietuvos problemą lenkų apžvalgininkai nurodo lyderių nebuvimą.

Su tokia nuomone nesutinka sports.pl portalo žurnalistai. Šiame portale publikuotame straipsnyje antrašte „Lietuviai ant kelių. Lenkija yra didi!“ rašoma: „ir tegul niekas nesako, kad Lietuva be Jasikevičiaus ir Šiškausko tai ne ta pati komanda. Netiesa. Laimėti prieš Lietuvą krepšinyje yra tas pats kaip žaisti su Italija ar Prancūzija futbolo aikštėje“.

Vienas iš Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) skautų, stebėjęs mūsų komandos rungtynes su Lenkija, laikraščiui „Gazeta Wyborcza“ sakė nesistebiantis, kad lenkai laimi. „Turite geresnę komandą, o Maciejus Lampe – NBA formato žaidėjas“, – sakė jis.

„Lietuva turi labai stiprią komandą ir laimėjimas prieš ją mums kainavo daug energijos. Šiandien žaidėme su dideliu atsidavimu“, – po rungtynių žiniasklaidai sakė lenkų treneris M. Katzurinas. Jo nuomone, lenkai laimėjo dėl to, kad žaidė tvirtai gynyboje ir efektyviai kovojo po krepšiais.

Be rungtynių aprašymo, lenkų žiniasklaida paminėjo incidentą, įvykusį prieš pat trečiojo kėlinio pabaigą. „Be šviesos pradingimo arenoje įvyko incidentas – likus 26 sekundėms iki trečiojo kėlinio pabaigos, vienas iš neblaivių lietuvių sirgalių išbėgo į aikštelę ir bandė nusimauti kelnes“, – rašo sports.pl. Tai apžvalgininkai įvertino kaip desperacijos išraišką. Lietuvos komandos aistruolį apsauga išvedė iš Vroclavo arenos.

Tuo metu dienraštis „Rzeczpospolita“ vakarykštį mačą pavadino „aistringu, pilnu efektingo žaidimo ir tvirtų kovų, kuris iki galo sirgalius išlaikė įtampoje“.

Pergalė Lenkijos rinktinei garantavo vietą kitame varžybų etape, o lietuviams trečiadienį dėl paskutinio bilieto į aštuntfinalio grupę teks kautis su bulgarais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją