Tai jau ketvirtasis, nuo 1988 metų pedagogine veikla užsiimančio režisieriaus J.Vaitkaus išleidžiamas kursas. J.Vaitkaus studentų pirmieji ir vėlesni darbai tapo reikšmingais nūdienos Lietuvos teatro įvykiais – pirmasis kursas su A.Sakalausku, I.Dapkūnaite, P.Budriu, S.Balandžiu sukūrė ištisą Lietuvos teatro istorijos dalį, sekančioje laidoje nušvito E.Mikulionytė, R.Valiukaitė, D.Michelvičiūtė, Š.Puidokas, trečiojoje - R.Samuolytė, A.Gintautaitė ir kiti, šiandien sudarantieji Oskaro Koršunovo teatro samdomų aktorių branduolį.

Šiais metais Muzikos akademijos bakalauro diplomus gaus 8 aktoriai ir 7 režisieriai. Daugelis šio kurso studentų jau gerai pažįstami Lietuvos teatro žiūrovams. Jauni aktoriai jau yra sukūrę įsimintinus vaidmenis J.Vaitkaus, G.Varno, O.Koršunovo spektakliuose, įdomiai atsiskleidę savo bendrakursio režisieriaus Agniaus Jankevičiaus spektakliuose “Užribis”, “Tundra”. Tomas Žaibus, Egidijus Bakas, Edita Užaitė, Judita Zareckaitė, Eimutis Kvoščiauskas ir kiti šio kurso aktoriai jau dabar stebina savo universalumu ir profesiniu pasirengimu.

Jų pedagogas J.Vaitkus diplominiams darbams pasirinko išties sudėtingas klasikines medžiagas – A.Čechovo “Žuvėdrą”, F.Dostojevskio “Nusikaltimą ir bausmę”, A.Vedenskio “Eglutę pas Ivanovus” taip leisdamas jauniesiems profesionalams išbandyti savo jėgas kuo įvairesnėje medžiagoje.

Jaunieji aktoriai ir režisieriai vaidins ne tik savo Metro pastatymuose, bet ir dvejuose A.Jankevičiaus spektakliuose, choreografo A.Mažeikos judesio spektaklyje “Solo 5”, Lino Mikutos režisuojamame “Atsisveikinimo koncerte” ir Jaunimo teatre debiutuojančio šio kurso režisieriaus Alberto Vidžiūno pastatyme vaikams nuo 7 iki 100 metų “Broliai Liūtaširdžiai”.

Jau porą metų iš kurso išsiskiria du jaunieji režisieriai Agnius Jankevičius ir Albertas Vidžiūnas. Jaunimo teatro projekte “Debiutų zona” parodyti du šių režisierių spektakliai – A.Vidžiūno “Mamutų šalis” ir A.Jankevičiaus “Tundra” pagal A.Čechovo “Tris seseris”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją