Lietuvos komanda antradienį 75:86 pralaimėjo Lenkijos ekipai ir patyrė antrą nesėkmę iš eilės.

„Mes žaidėme tikrai labai blogai, turbūt blogiau neįmanoma. Visų pirmiausia mums nesuveikė žaidimo planas, kaip, beje, ir ankstesniame mače. Rungtynes mes pradėjome visiškai ne taip, kaip buvome numatę ir varžovams iš karto atidavėme iniciatyvą. Sunku ką nors bepridurti, nes matyt reikėtų kalbėti kokią valandą laiko, kodėl mes blogai žaidėme“, – sakė R. Butautas.

Treneris stengsis išnaudoti vienintelį likusį šansą patekti į antrąjį etapą.

„Pasakysiu trumpiau, trečiadienį mes turime paskutinį šansą ir bandysime iškovoti pergalę. Pasakiau vyrams: mums dar liko vienerios rungtynės, po to, jei viskas gerai baigsis – dar trejos rungtynės ir tada dar nežinia, kaip viskas apsivers. Kol nesibaigė turnyras, kol mes dar turime nors teorinį šansą laimėti, mes tą stengsimės padaryti“, – kalbėjo R. Butautas.

Rinktinės treneris pastebėjo tik trumpą teigiamą epizodą mūsų komandos žaidime.

„Taip, kaip presingavome varžovus rungtynių pabaigoje, taip, mes treneriai, norėtume matyti kovojančius vyrus nuo pirmos iki paskutinės minutės. Man sunku pasakyti, ko trūksta, nes šioje komandoje nėra nė vieno žaidėjo, kuris netrokšta pergalės. Tegu dabar vyrai išsimiega, o mes trečiadienį surengsime rimtą pokalbį. Mes turime nugalėti, o tada žiūrėsime į priekį“.

Pasak R. Butauto, dažni žaidėjų keitimai buvo krepšininkų, galinčių pelnyti taškus paieškos, ir būdas nuvarginti lenkus.

„Ir tas, ir tas. Jie žaidžia penkiese-šešiese. Mes norėjome taikyti kietą gynybą ne tik rungtynių pabaigoje, bet ir nuo pat jų pradžios. Neišėjo nei su turkais, nei su lenkais.

Gynyba buvo geriausias, kaip sakoma, mūsų ginklas ir antras rungtynes iš eilės mes patys atiduodame iniciatyvą varžovams. Man sunku kažką pasakyti. Reikia šiek tiek nusiraminti pačiam ir leisti nusiraminti žaidėjams. Aš tikiu, kas mes pakilsime. Anksčiau mus kaltino, kad žaidžiame per daug schematiškai, dabar – per daug chaotiškai“, –paaiškino treneris.

Mindaugui Lukauskiui ir Mantui Kalniečiui mače su lenkais, trenerių sprendimu, pritrūko žaidybinio laiko aikštelėje.

„Norėjome, kad Davidą Loganą dengtų aukštesnis žaidėjas, jį dengė Artūras Jomantas ir Simas Jaisaitis, todėl paprasčiausiai M. Lukauskiui ar M. Kalniečiui pritrūko laiko. Mus aplinkybės vertė žaisti tokia sudėtimi, mažinome penketą, rungtyniavome žemu ketvertu. Išbandėme daug ką, bet nepavyko niekas“.

R. Butautas išvardino, kas antrose rungtynėse iš eilės kausto jo auklėtinius.

„Jaudulys, nepasitikėjimas savo jėgomis, išsimušimas iš ritmo. Per draugiškas rungtynes žaidėmė daug daug geriau. Dabar visi nusiminę, nėra prasmės priekaištauti. Trečiadienį darysime išvadas“.

Tačiau treneris atsiduso ir neatsakė, kur dingo Linas Kleiza ir Robertas Javtokas, kurie buvo aikštėje, bet liko nepastebimi...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją