2006 metų pasaulio vyrų krepšinio čempionato organizatorė Japonijos krepšinio federacija pasiūlė į finalinį turnyrą pakviesti 24 rinktines, vietoj 16 planuotų. Tokiu atveju pirmaisiais metais FIBA savo nuožiūra galėtų pakviesti 4 komandas, po vieną kelialapį gautų šeimininkė ir nugalėtojos titulą ginanti komanda, o likusios 18 vietų būtų paskirstyta žemynams: Afrikai - 3 vietos, Azijai - 2, Europai - 6, Šiaurės ir Pietų Amerikai - 5 ir Okeanijai - 2.

Krepšinio funkcionieriai taip pat nusprendė nuo 2007 metų pasaulio jaunimo (vaikinų ir merginų iki 19 metų amžiaus) čempionatus rengti kas dvejus metus, o ne kas ketverius, kaip dabar.

Taip pat patvirtintas tarpžemyninės moterų klubinių komandų taurės turnyro, kurio finalinis etapas artimiausius ketverius metus vyks Rusijoje, reglamentas.

Be to valdyba patvirtino kelias pataisas tarptautinėse krepšinio taisyklėse: kiek pakeistas "24 sekundžių" taisyklės traktavimas, treneriai galės imti per rungtynes penkias minutės pertraukėles (dvi pirmoje žaidimo pusėje ir tris antroje), ginčo kamuolys bus metamas tik pirmame ir trečiame kėlinyje, o antrame ir ketvirtame kėliniuose kamuolys atiteks prieš tai ginčą pralaimėjusioms ekipoms.

Visos taisyklės įsigalios jau nuo šių metų spalio 1 dienos.

Taip pat FIBA valdyboje patvirtinta, kad nuo 2004/0225 metų sezono ir FIBA varžybose teisėjaus trys aikštės arbitrai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją