Kaip jau tapo įprasta, naujausiais pasiekimais elektronikos srityje į atskirą savo salę kvietė SONY, paslaugas ir produktus pristatinėjo Vokietijos telekomas, itin ploną (vos centimetro storio) televizorių rodė Grundig, savo užmoju ir įrengimo kruopštumu stebino korėjiečių Samsung, atskirose salėse įvairiausius savo gaminius pristatė šimtai svečių iš Honkongo, Kinijos ir Taivanio.

Negana to, bent kelios Vokietijos televizijos turėjo savo studijas tiesiog parodoje ir demonstravo lankytojams tiesiogines žinių HDTV kokybės transliacijas į palydovus. O kur dar BMX dviračių pasirodymai, tūkstančiai įvairiausių priedų Apple iPhone aparatams ir kurtinantis bei iš tolo kviečiantis afrikietiškų būgnų skambesys...

Lietuvą parodoje IFA 2009 atstovavo dvi įmonės – ACME ir Avitela. Pirmąją parodos dieną pakalbinti ir puikiausiai nusiteikę ACME vyrai vylėsi, jog šiemetinė mugė jiems atneš naujų kontaktų. Įvairiausius kompiuterinės technikos aksesuarus siūlanti ir Lietuvoje neblogai žinoma kompanija lankytojams pristatė įvairiausią savo produktų gamą – ausines, garso kolonėles, dėkliukus, kuprines, peles, klaviatūras, kameras ir pan.

Vieni už kitus pažangesni šaldytuvai, skalbyklės, viryklės, dulkių siurbliai, indaplovės, integruojama įranga... Visa tai ir dar daugiau pristatė korėjiečių gamintojas LG. Atskiro dėmesio susilaukė kompanijos naujai pristatyti „Borderless“ technologijos televizoriai, kurie neturi krašto ir atrodo tarsi vientisas stiklo lakštas – juose panaikinta siūlė tarp paties ekrano ir televizoriaus kraštelio.

Užeiti alkanam į virtuvės technikos paviljonus mugėje IFA 2009 buvo rizikinga. Čia keliuose stenduose virtuvės meistrai demonstravo buitinės technikos privalumus skrudindami mėsą ir ruošdami kitokį maistą tiesiog lankytojų akivaizdoje. Konvekcinės krosnelės, moderniausi griliai, įmantrios sulčiaspaudės ir kita įranga čia ne tik stovėjo parodai, tačiau ir buvo išmėginama.

Kavos aparatų gamintojai pademonstravo naują madą. Dabar vis dažniau kaip alternatyva klasikiniams espresso aparatams pristatomi daug mažesni kavos įrenginiai, veikiantys kapsulių pagrindu. Tokia įranga ženkliai pigesnė, be to tokiais aparatais naudotis daug paprasčiau – reikia tik įstatyti kapsulę į aparatą ir nuspausti mygtuką bei puodelis puikios kavos netrukus garuos ant stalo. Tačiau tokiam aparatui veikti būtinos tik to gamintojo kavos kapsulės. Jų yra bent keliolikos įvairiausių rūšių ir skonių, bet už tokį komfortą tenka mokėti gerokai aukštesnę kainą.

Visa tai kas nauja tėra gerai primiršta sena. Matyt, tokiu šūkiu vadovavosi kompanija Gorenje, kurdama savo naują retro stiliaus šaldytuvų seriją. Išoriškai jie labai primena senus šaldytuvus, nors ir blizgantys ir ryškių spalvų. Tokius jau nuo seno gamina kompanija SMEG. Tačiau Gorenje retro šaldytuvų viduje – viskas pagal paskutinį technikos žodį. Mėgstantiems savo stiliumi pasididžiuoti – puikus variantas, nes ir kainuoja pigiau nei SMEG.

Japonija pasaulyje žinoma kaip pačių moderniausių tualetų gamintoja. Į savo unitazus japonų gamintojai įrengia ir bide, ir elektroninę valdymo įrangą. Ir ne pačią paprasčiausią, o su keliolika valdymo mygtukų, pašildomu kraštu, masažinėm funkcijom, automatiniu dangčio pakėlimu/nuleidimu, savaiminiu vandens nuleidimu, bevieliu valdymu ir kitokiom galimybėm. Reguliuojamas vandens spaudimas, temperatūra. Žodžiu, komfortu pasirūpinta.

Audiofilus iš viso pasaulio į savo stendą kvietė vokiečių gamintojas „Sennheiser“. Audiofilai – tai nebūtinai tie, kas myli muziką. O labiau tie, kas ausyse mėgsta girdėti itin švariai, kokybiškai atkuriamą garsą. Taigi, būtent tokiems buvo pristatomos naujausios ausinės HD800, kišenę palengvinsiančios bent tūkstančiu eurų ir surenkamos tik rankomis Vokietijoje. Prie stendo būriavosi dešimtys žmonių, norintys išmėginti ausinių patogumą ir pajusti naują garso atkūrimo kokybės standartą.

Kompanija Canon parodoje pristatė vos prieš kelias dienas išleistą naująjį savo skaitmeninį fotoaparatą 7D. Siūlantis 18 megapikselių kokybę bei 8 kadrų per sekundę spartą ir HDTV kokybe video įrašinėti galintis įrenginys susilaukė didžiulio dėmesio. Jis buvo pristatomas su naujuoju 100 milimetrų makroobjektyvu, stebinusiu lankytojus kiek kitokia, nei įprasta Canon, išvaizda bei integruotu stabilizatorium (IS). Tuo tarpu Canon konkurentai Nikon didesnių naujovių savo stende nepateikė, tačiau jame kiekvienas galėjo pamėginti ir susipažinti su naujausiu, puikios kokybės Nikon D3X studijiniu fotoaparatu.

Įdomiausios IFA 2009 parodos akimirkos – fotoalbume.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją