Seni varžovai Turkija ir Kipras paprastai niekada neduoda vieni kitiems taškų Eurovizijoje, tačiau Latvijoje balsuodami telefonu Kipro graikai sukėlė tikrą skandalą. Gyventojams kyla daugybė klausimų: ar balsavimas nebuvo suklastotas? Gal Kipras stengiasi laimėti Ankaros palankumą po to, kai neseniai buvo sumažinta kontrolė įvažiavimui į salą? Gal kaip būsimasis Europos Sąjungos (ES) narys Kipras stengiasi užimti naują moralinę poziciją?

Antradienį Kipro spauda išspausdino balsavimo duomenis, kuriuos pateikė valstybinis telekomas. Už Graikiją balsavo 2 tūkst. 243 Kipro graikų, už Rusiją - 500, o už Turkiją - 489. Nikosijos gatvėse laikraščių kalbinti gyventojai piktinosi, kad buvo balsuojama už Turkiją, kuri atnešė Kiprui tiek daug skausmo. Vietos muzikos prodiuseris Filipas Pavlu (Phillipos Pavlou) sakė, kad už Turkiją greičiausiai balsavo paaugliai, kurie nebeturi tokių stiprių nacionalistinių jausmų. Turkija Kiprą užėmė 1974 metais, reaguodama į Graikijos remiamą perversmą. Po invazijos sala buvo padalinta į dvi etnines grupes.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją