Prognozuojama, kad kengūrienos pardavimas Europos šalims išaugs mažiausiai 20 procentų. Tuo labiau, kad pastaraisiais metais Europa nupirkdavo daugiau kaip tris ketvirtadalius visos iš Australijos eksportuojamos kengūrienos.

"Užsakymai plaukia iš visos Europos, - patvirtino Džonas Kelis iš Australijos kengūrų augintojų draugijos. - Daugiausiai nuperka tradicinės rinkos - t.y. Prancūzija, Vokietija ir Belgija". Specialistai ramina, kad australiško delikateso paklausą pavyks patenkinti.

Pasak Piterio Emėjaus iš Australijos prekybos komisijos, akivaizdu, jog užsakymų padaugėjo todėl, kad Europos gyvulių augintojus pastaruoju metu užgriuvo nesibaigiančios nelaimės. "Tai - vienas iš snukio ir nagų ligos sukeltos krizės aspektų", - konstatavo jis.

Australai giria kengūrieną kaip labai sveiką, kadangi joje mažai riebalų ir daug baltymų bei geležies. Be to, tinkamai pagaminti valgiai iš kengūros mėsos yra labai skanūs, tvirtina jie. Australija kasmet eksportuoja du milijonus kengūrų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją