Beje, pasisekė ne tik ilgšiams, yra gerų naujienų ir tiems, kuriuos kamuoja viršsvorio problemos. Tie, kurie sveria daugiau, ir uždirba daugiau – lyginant su liesesniais kolegomis.

Palyginus kelių tūkstančių Australijos gyventojų ūgį, svorį ir atlyginimus, Australijos nacionalinio universiteto profesorius Andrew Lay nustatė, kad kiekvieni 10 cm ūgio 3 proc. padidina vyrų uždarbį ir 2 proc. – moterų. Kalbant apie svorį pirmenybė tenka tiems, kurių svoris yra gerokai didesnis už normalų. Vyrai ir moterys su svorio pertekliumi uždirba vidutiniškai 5 proc. daugiau nei liesesni kolegos.

Profesorius A.Lay mano, kad jo gauti rezultatai yra paprasčiausios diskriminacijos požymis. Jis su apgailestavimu pažymėjo, kad visuomenė išskiria aukštus žmones, o ūgiu nepasižymintiesiems tenka susitaikyti su tuo, kad pasaulis sukurtas ilgšiams. Kalbant apie apkūnių žmonių atlyginimo dydį profesorius šį įdomų faktą aiškina pasauline tendencija – visas pasaulis sparčiai tunka.

Dar vienas rezultatas (beje, intuityviai akivaizdus, todėl nedaug ką nustebinęs) – gražūs žmonės uždirba gerokai daugiau už kitus. Tikriausiai tai susiję su didesniu pasitikėjimu savimi, kuri šiems žmonėms suteikia galimybę užimti pačias pelningiausias darbo rinkos pozicijas.

Mokslininkams pavyko nustatyti, kad žmogaus pasitikėjimas savo jėgomis (o nemaža žmogaus savęs vertinimo dalis yra tai, kaip jis vertina savo fizinį patrauklumą) yra tolygu didesniam jo darbo užmokesčiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją