"Klaipėda tapo svarbiu žingsniu įgyvendinant mūsų Baltijos strategiją. Vasaros pabaigoje planuojame atidaryti "Radisson SAS" viešbutį Sankt Peterburge, ir tada grandinė, jungianti visas Baltijos valstybes, būtų uždaryta", - ketvirtadienį Klaipėdoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė "Radisson SAS" regioninis direktorius Johnas Monhardtas (Džonas Monhartas).

Spaudos konferencijoje buvo oficialiai pristatytas vasario pradžioje Klaipėdoje atidarytas jau antras Lietuvoje "Radisson SAS" viešbutis ir bendrovės ateities planai.

J.Monhardto teigimu, šiuo metu "Radisson SAS" neplanuoja artimiausiu metu statyti naujų viešbučių Baltijos valstybėse ir daugiausia dėmesio skirs Lenkijai, kurioje "Radisson SAS" tinklui dabar priklauso vienas viešbutis Ščecine.

"Planuojama, kad iki 2003 metų Lenkijoje bus jau septyni "Radisson SAS" viešbučiai", - BNS sakė J.Monhardtas. Du viešbučius ketinama pastatyti Varšuvoje, po vieną - Vroclave, Krokuvoje, Gdanske ir Poznanėje.

Iki 2003 metų "Radisson SAS" viešbutis turėtų atsirasti ir Kijeve. Pristatydami savo viešbutį Klaipėdoje, "Radisson SAS" atstovai akcentavo, kad šis miestas pasirinktas neatsitiktinai.

"Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare, Klaipėda turėtų tapti vienu iš svarbiausių regiono verslo ir turizmo centrų. Žinodami tai, mes labai džiaugiamės būdami čia jau dabar", sakė J.Monhardtas.

Jam pritarė ir Suomijos bendrovės "SRV Development", kuriai priklauso didžiausia dalis "Radison SAS" viešbučio akcijų, direktorius Risto Hekka (Ristas Heka). "Mes žiūrime į Klaipėdą kaip į ateityje suklestėsiantį regioną ne tik Lietuvoje ir Baltijos valstybėse, bet ir visoje Baltijos pakrantėje", - sakė R.Hekka.

Tarptautinis tinklas "Radisson SAS Hotels & Resorts" šiuo metu turi 103 veikiančius viešbučius ir 30 rengiamų veiklai viešbučių 38 šalyse. Be to, kompanija yra vienintelė "Radisson SAS Hotels & Resorts Worldwide" frančizės pardavėja Europoje, Vidurio Rytuose ir Šiaurės Afrikoje.

"Radisson SAS Hotels & Resorts" tinklui ir jos motininei kompanijai "Carlson Hospitality Worldwide" priklauso 653 viešbučiai ir poilsiavietės su 120,7 tūkst. kambarių 53-iose šalyse bei 5 prabangūs kruiziniai laivai, plaukiojantys viso pasaulio vandenyse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją