Akcizų įstatymo pataisų priėmimas atidėtas reikalaujant Socialdemokratinės koalicijos frakcijai. Ginčai Seime kilo dėl kai kurių parlamentarų siūlymų nustatyti didesnius nei yra dabar akcizus vaisių-uogų vynams. Tokius siūlymus yra pateikusi Vyriausybė ir Seimo dauguma. Tam aršiai priešinasi Seimo opozicija.

Balsuojant dėl Akcizų įstatymo pataisų, parlamentarai atmetė jau pirmąją Biudžeto komiteto pirmininko Kęstučio Glavecko siūlytą nuostatą dėl akcizo natūraliems vynuogių vynams sumažinimo.

Atmetus pirmąją siūlytą nuostatą, įstatymo priėmime buvo paprašyta padaryti pertrauką ir dėl kitų parlamentaro siūlymų balsuojama nebebuvo.

K.Glaveckas buvo parengęs visą pataisų paketą, pagal kurį būtų kiek mažinami akcizai natūraliam vynuogių vynui, o taip pat kiek didesniu akcizu apmokestinti vaisių-uogų vynus. Taip būtų grįžta prie Vyriausybės pasiūlytų akcizų dydžių. Tačiau parlamentarai tam nepritarė.

Pertraukos priimant Įmonių bankroto įstatymą Mišrios Seimo narių grupės vardu pareikalavo Petras Gražulis. Priimti Įmonių bankroto įstatymą sutrukdė ginčai dėl eiliškumo, kaip bankrutavę įmonės turėtų atsiskaityti su savo skolininkais.

Krikščionis demokratas Petras Gražulis siūlė pirmoje vietoje įrašyti ne bankus, bet dirbančiuosius bei žemdirbius. Socialliberalai Jonas Čiulevičius ir Gintautas Kniukšta siūlė visas bankrutavusios įmonės išmokamas skolas dalinti proporcingai visiems skolininkams.

Įmonių bankroto įstatymas pakeistų bankroto procedūrų inicijavimo tvarką bei eiliškumą, kaip bankrutavusios įmonės privalėtų atsiskaityti su skolininkais. Akcizų įstatymo pataisos įteisintų didesnius akcizus stipriesiems gėrimams ir stipriajam alui bei kiek mažesnius akcizus silpnam alui ir vynuogių vynams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją