"Mes taip padarėme todėl, kad turime patvirtintą trečią legionierių ligos atvejį. Šis žmogus dirba gamykloje", - sakė jis.

Stengiamasi nustatyti, iš kur plinta ši liga, kurią sukelia bakterijos, įkvepiamos į plaučius su oru. Manoma, jog tai gali būti susiję su oro kondicionavimo sistema. Būtent automobilių surinkimo ir variklių korpusų liejimo gamyklos, kurioje dirba apie pustrečio tūkstančio darbininkų, vėdinimo bokštu šiuo metu ir susidomėta labiausiai.

Kiti du gamyklos darbininkai ketvirtadienį jau buvo ligoninėje, kur gydomi nuo legionierių ligos. Trečiasis sveiksta namie; jis blogai pasijuto trečiadienį.

Beje, dar vienas gamyklos darbininkas praėjusį penktadienį mirė nuo plaučių uždegimo. Kol kas nežinoma, ar jis galėjo užsikrėsti ta pačia legionierių liga.

Šią ligą sukeliančias bakterijas nesunku sunaikinti net karštu vandeniu, jei žinomas jų šaltinis. Gamyklą ketinama vėl paleisti pirmadienį.

Kasmet užregistruojama šimtai legionierių ligos atvejų. Pirmą kartą ji užfiksuota 1976 metais. Tuomet Filadelfijoje nuo šios ligos mirė 29 Amerikos legionierių suvažiavimo dalyviai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją