„Ne tik Ispanija, bet ir tokios komandos, kaip Graikija, Prancūzija, Rusija ir Lietuva yra realios pretendentės į auksą.

Tačiau Ispanija atrodo labai grėsmingai. Europos čempionate nugalėti labai sunku, bet jie tam turi visas galimybes“, – ispanų žiniasklaidai kalbėjo R. Kurtinaitis.

R. Kurtinaitis teigia, kad jokiu būdu negalima daryti skubotų išvadų ir vertinti komandas dar neprasidėjus Senojo žemyno pirmenybėms.

„Gerai sužaistos draugiškos rungtynes yra kaip medalis, turintis dvi puses – gerąją ir blogąją, kuri gali sukelti per didelį pasitikėjimą savo jėgomis, o vėliau ir pakišti koją svarbiausiose rungtynėse“.

R. Butauto asistentas nesureikšmina patyrusių žaidėjų netekčių, kurie šiais metais neprisijungė prie Lietuvos rinktinės. Treneris mano, jog tai gali išeiti ir į naudą.

„Neturime Šarūno Jasikevičiaus, neturime ir Žydrūno Ilgausko, tačiau mes atrodome visai neblogai, – pozityviai prieš Europos čempionatą nusiteikęs R. Kurtinaitis. – Galbūt mūsų komanda neturi skambių vardų, tačiau esame geras kolektyvas, gerame lygmenyje. Ateityje galime pasiekti svarbias pergales“.

R. Kurtinaitis pats yra rungtyniavęs Ispanijos Madrido „Real“ ekipoje. Praleisti metai karališkame Ispanijos klube paliko R. Kurtinaičiui šiltus prisiminius apie Ispaniją.

„Geriausia šalis, kurioje tik galima gyventi“, - kalba lietuvis.

Treneris taip pat pareiškė, jog tikisi kada nors sugrįžti į Ispaniją ir treniruoti viena iš Ispanijos ACB lygos ekipų.