Jau antradienį lietuvis debiutavo naujajame klube.

Nesėkmingai nusileido

Tą dieną vykusiose trečiojo "Championship" turo varžybose "Bristol City" namie susitiko su Londono "Queens Park Rangers" ekipa.

A. Velička į aikštę išbėgo po keitimo antrajame kėlinyje. Vos 5 minutes pažaidęs netrukus jis krito ant žemės rėkdamas iš skausmo. Nesėkmingai pastatęs koją Lietuvos rinktinės puolėjas patyrė sudėtingą traumą - trūko kryžminiai kelio raiščiai.

"Pats nesupratau, kaip viskas įvyko. Pašokęs ore kovojau dėl kamuolio su varžovu. Šis mane stumtelėjo, nesėkmingai nusileidau ant žemės ir pajutau veriantį skausmą", - prisiminęs nelemtą epizodą LŽ pasakojo A. Velička.

Gydytojai "Bristol City" naujokui aikštėje pagalbą teikė penkias minutes, o po to ant neštuvų išgabeno iš aikštės.

"Gydytojų prognozės liūdnos. Po tokios traumos reabilitacija paprastai trunka apie 8 mėnesius, bet gali užsitęsti ir dar ilgiau. Kad ir kaip būtų, futbolą iki kitos vasaros teks pamiršti", - nusivylęs pasakojo futbolininkas.

A. Velička daugiau nei dvejus metus neturėjo normalių atostogų: be jokių pertraukų atstovavo Edinburgo "Hearts" (Škotija), Stavangerio "Viking" (Norvegija) ir "Rangers" klubams.

"Galbūt traumą patyriau ir dėl įtempto sportinio gyvenimo ritmo - prabilo nuovargis. Sunku tiksliai pasakyti. Dabar jau nebesvarbu, - svarstė A. Velička, - Kita vertus, bent jau pailsėsiu. Draugų būryje juokauju, va, pažaidžiau trejus metus iš eilės, o dabar metus pailsėsiu."

Treneris nusiminęs

Rungtynes prieš "Queens Park Rangers" Bristolio klubas laimėjo rezultatu 1:0, tačiau ne tai komandos treneriui Gary Johnsonui buvo svarbiausia.

"Andriaus trauma - didelė nelaimė tiek mums, tiek pačiam futbolininkui. Komandą tai pribloškė. Lietuvis į Bristolį atsivežė savo šeimą, buvo gerai pasirengęs ir jau po penkių minučių pirmose rungtynėse patyrė tokią nesėkmę", - kalbėjo G. Johnsonas.

Treneris džiaugėsi, kad rado tinkamą puolėją, kurio komandai taip trūko. Tačiau po A. Veličkos traumos "Bristol City" ekipai toliau teks ieškoti įvarčius mušančio žmogaus.

G. Johnsonas išreiškė susirūpinimą ir dėl tolesnės futbolininko iš Lietuvos karjeros.

"Jam 30 metų, tad laiko pasveikti Andrius turi. Tačiau iki sugrįžimo laukia ilgas kelias. Bus sunku. Tokia trauma profesionaliam futbolininkui yra siaubingas dalykas."

Džiaugėsi permainomis

"Dėl kelių iki šiol jokių problemų neturėjau, todėl man dvigubai apmaudu", - atviravo A. Velička.

Puolėjas pasakojo, jog buvo patenkintas atsidūręs Bristolyje.

"Džiaugiausi jau vien dėl to, kad čia būčiau gavęs galimybę daug žaisti. "Rangers" klube konkurencija tarp puolėjų - milžiniška. Manimi treneris pasitikėdavo retai. Ilgai tekdavo laukti savo šanso pasireikšti, o kai jo sulaukdavau - vėl ilgam buvau sodinamas ant suolo. Net kai mušiau įvarčius, daugiau laiko nei įprastai žaisti negaudavau", - atviravo futbolininkas.

"Bristol City" vos prieš dvejus metus iš Anglijos trečiojo diviziono iškopė į antrąjį. Klubo ateities planuose - ir elitinė "Premier" lyga.

"Klubo vadovas negaili investicijų ir labai rūpinasi savo komanda. Netrukus bus restauruojamas Bristolio stadionas. "Bristol City" paliko solidaus klubo, rimtai žvelgiančio į ateitį, įspūdį. Gaila, kad netekau galimybės čia pažaisti", - neslėpė A. Velička.