Chlamidiozė yra lytiniu keliu perduodama infekcija, kuri gali sukelti moterims lytinių organų uždegimą ir nevaisingumą. Vyrams ji nėra pavojinga. Ankstesni tyrimai parodė, kad pusė sergančiųjų apie infekciją net neįtaria.

Edinburgo ligoninės gydytojas Gordonas Scottas su kolegomis patikrino 800 armijos šauktinių, kurie visi buvo jaunesni nei 25 metų. Jie sutiko, kad greta standartinio testo jų šlapimo pavyzdžiai būtų patikrinti dėl chlamidiozės. 9,8 proc. vyrų šlapimo testas buvo teigiamas. Iš jų 90 proc. neturėjo jokių ligos simptomų – gerokai didesnė dalis, nei manyta iki šiol. Jų seksualinis aktyvumas nebuvo didesnis nei vidutinis – apklausa parodė, kad jie turėjo vidutiniškai vieną sekso partnerę per pastaruosius šešis mėnesius.

G.Scottas taip komentavo rezultatus: „Tai rodo, kad besimptomės infekcijos yra dažnesnės nei manyta (50 proc.). Todėl į prevencijos programas svarbu įtraukti ir vyrus“. Dabar pradedama prevencijos ir pasitikrinimo kampanija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją