Pelnomų taškų ir blokuotų metimų kategorijose B. Brownas buvo geriausias visoje CCAA (California Collegiate Athletic Association) lygoje.

Savo ekipai CCAA čempionų titulą padėjęs iškovoti puolėjas buvo pripažintas „Metų naujoku“ ir išrinktas į pirmąjį geriausių lygos žaidėjų penketą.

Profesionalo karjerą pradėti nusprendęs krepšininkas į Lietuvą atskris šeštadienį (08.22) ir prisijungs prie jau stovyklaujančių „Šiaulių“ žaidėjų.

„Brandonas – labai tvirtai sudėtas, šoklus, nevengiantis fizinio kontakto žaidėjas, – įspūdžiais dalijosi ne vieną vaizdo įrašą peržiūrėjęs „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Nors amerikietis nėra itin aukštas, bet baudos aikštelėje visa tai kompensuoja kovingumu ir energija“.

„Coyotes“ treneris Jeffas Oliveris neslėpė, kad B. Browno sprendimas mesti mokslus ir pradėti profesionalo karjerą jo ekipai – didelis smūgis.

„Neįsivaizduoju, kas pakeis vidutiniškai po 21 tašką pelnantį ir po 9 kamuolius atkovojantį mūsų lyderį. Reikia tikėtis, kad rasime pamainą, nes dar turime visą mėnesį“.

B. Brownas į San Bernardino ekipą atvyko praėjusio sezono pradžioje. Prieš tai krepšininkas atstovavo Misisipės universiteto ekipai, kuriai per rungtynes pelnydavo po 27 taškus ir sugriebdavo po 13 kamuolių.

Kai buvusi Misisipės ekipos žvaigždė prisijungė prie trenerio J. Oliverio treniruojamų „Coyotes“ krepšininkų, San Bernardino komandos reikalai buvo prastoki – 2 pergalės ir 4 pralaimėjimai. Per likusį sezoną B. Browno vedama "Coyotes" ekipa iškovojo 20 pergalių ir patyrė 6 nesėkmes.

Išsyk starto penkete įsitvirtinęs puolėjas net 11 kartų pasižymėjo dvigubu dubliu (pelnė per 10 taškų ir atkovojo per 10 kamuolių). Asmeniniai „Coyotes“ krepšininko rekordai per vieną mačą – 39 taškai ir 14 atkovotų kamuolių.

Būtent puikus B. Browno žaidimas trečioje vietoje (15 pergalių ir 5 pralaimėjimai) po reguliaraus čempionato buvusiai „Coyotes“ ekipai padėjo iškovoti CCAA čempionės titulą.

Finale, kurį trenerio J. Oliverio auklėtiniai po dramatiškos kovos laimėjo 80:78, o B. Brownas pasižymėjo 34 pelnytais taškais.

Pats krepšininkas neslėpė, kad mokslus universitete metė, nes reikia šeimai uždirbti pinigų.

„Aišku, Brandono tikslas buvo profesionalo karjera. Mes esame kiek nusivylę, kad jis palieka universitetą negavęs diplomo. Jis krepšininkui tikrai būtų pravertęs ateityje", – kalbėjo San Bernardino universiteto sporto direktorius Kevinas Hatcheris.

Šį sezoną „Šiaulių“ aprangą vilkėsiantis B. Brownas iš Los Andželo išskrido penktadienio rytą. Krepšininkas šeštadienio popietę atvyks į Vilnių ir prisijungs prie besitreniruojančių „Šiaulių“.

Pirmadienį (08.24) šiauliečiai išvyksta į treniruočių stovyklą Papėje (Latvija).

Tai – ne paskutinis „Šiaulių“ pirkinys. Klubas dar dairosi įžaidėjo. Tikėtina, kad ir šis krepšininkas bus užsienietis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją