„Lietuvių laukia rimtos rungtynės. Ispanai juk pasaulio čempionai ir Europos pirmenybėms subūrė tikrai pajėgią komandą. Tačiau manau, kad nei lietuviai, nei ispanai penktadienio mače visų savo ginklų neatskleis”, -DELFI prognozavo krepšinio ekspertas Linas Kvedaravičius. – Dvikova su ispanais puiki proga pasitikrinti Lietuvos rinktinės žaidėjų valines savybes. Kartu Lietuvos ekipos treneriai galės toliau spręsti tam tikrus klausimus“.

Tai, kad abiejų komandų treneriai turi ką slėpti vienas nuo kito, turės įtakos penktadienio rungtynių grožiui.

„Taktikos prasme šios rungtynės nebus gražios, nes dar ne laikas ir ne vieta rodyti galimiems varžovams antrame Europos čempionato etape, visas mūsų gudrybes, - DELFI sakė L. Kvedaravičius.

Problema Nr. 1 – įžaidėjas

L. Kvedaravičius įžvelgia problemų Lietuvos rinktinės įžaidėjo pozicijoje.

„Nerandamas įžaidėjo braižas. Tai problema - Nr. 1. Stringa įžaidėjo funkcijų atlikimas, ypač antroje jo darbo fazėje. Kamuolį mūsų įžaidėjai dar persivaro, bet vėliau vadovaujantis komandai žmogus, tarsi, prapuola.

Deriniams, man atrodo, toliau vadovauja, ne tie, krepšininkai, kurie turėtų. Žinoma, Šarūno Jasikevičiaus, kurį buvome pripratę nuolat matyti su kamuoliu, taip lengvai – per mėnesį ar pusantro - nepakeisi”,- pastebėjo L. Kvedaravičius.

Mačas su britais - naudinga repeticija

Paprašytas prisiminti ketvirtadienio mačą su Didžiąja Britaniją, L. Kvedaravičius pritarė ir rinktinės trenerių jau išsakytai nuomonei, kad jos buvo naudingos.

„Nors varžovas ir silpnokas, ką puikiai atspindi rezultatas, Lietuvos rinktinės treneriai rungtynes išnaudojo gynybos ir puolimo sistemų tobulinimui. Pirma kartą pamatėme zoninį spaudimą, kuris, matyt, bus naudojamas Lenkijoje.

Tačiau nepavykus užspausti varžovo, reikia greičiau grįžti po savo krepšiu, nes britai pradžioje dėl šios klaidos pelnė daug lengvų taškų", - pabrėžė krepšinio ekspertas.

L. Kvedaravičius norėjo išskirti du krepšininkus, kurie dvikovoje su britais jam padarė geriausią įspūdį.

„Tai Darjušas Lavrinovičius, kuris buvo sumaniai išnaudojamas po britų krepšiu, ypač kai prie mūsiškio likdavo mažesnis varžovas. Maloniai džiugina Tomas Delininkaitis. Man imponuoja jo solidus, ramus žaidimas ir olimpinė ramybė aikštėje. Manau, kad Tomas gali tapti Lietuvos rinktinės atradimu Europos čempionate“.

Kas nereikalingas - mįslė

L. Kvedaravičius taip pat dar nežino, kas galėtų tapti tuo 13-uoju žaidėju, kuris bus priverstas atsisveikinti su komanda.

„13-ukas laikosi stabiliai. Negalėčiau išskirti ar įvardinti to krepšininko. Jo turbūt dar nežino ir Lietuvos rinktinės trenerių štabas. Tik po kelių kitų rimtų rungtynių su Ispanija, Rusija ir Graikija išryškės ta silpnoji grandis. Veikiausiai po Akropolio turnyro mes jau žinosime to žaidėjo pavardę",- DELFI kalbėjo L. Kvedaravičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją