. Treneris į rezultatą dėmesį kreipia tik tada, kai rungtynių rezultatas turi reikšmę, tačiau jei komanda draugiškose rungtynėse laimi, o žaidime truksta disciplinos, Repeša dėmesio nekreipti tiesiog negali. Treneris pabrėžia, kad draugiškose rungtynėse rezultatas nėra svarbus.

„Jei mes pralaimėsime visas likusias draugiškas rungtynes ir vis tiek turėsime visus šiuos žaidėjus, aš tikrai nesupyksiu, kadangi žinau kada mes turime demonstruoti geriausią sportinę formą.

Prieš dvejus metus besiruošdami Europos čempionatui Ispanijoje, draugiškame turnyre žaidėme kaip NBA komanda.

Mes nugalėjome Latviją 22 taškų skirtumu, bet nuvykę į Europos čempionatą pirmąsias rungtynes latviams pralošėme 8 taškų skirtumu.

Mūsų pasiruošimu esu patenkintas, tačiau mes praradome visą taktinę discipliną, rungtyniavome labai neatsakingai“, – mintimis po rungtynių dalinosi Repeša.

J. Repeša tikina, jog draugiškose rungtynėse geriausia žaisti tik su pačiomis stipriausiomis komandomis.

„Slovėnai kalba, kad Europos čempionate jų tikslas yra auksas. Ir aš juos galiu suprasti, kadangi išskyrus Ispaniją ir Prancūziją nei viena rinktinė negali pasigirti tokiu NBA žaidėjų skaičiumi.

Mes norime žaisti prieš stipriausius varžovus, kadangi geriausi rezultatai pasiekiami tik gerai užsigrūdinus sunkiose varžybose. Mes galime žaisti prieš silpnesnius varžovus, juos nugalėti ar net sutriuškinti, bet mes turime vieną tikslą, kuriam tokios lengvos rungtynės tik pakenktų“.

Nors Kroatija surinko bene stipriausią sudėtį per pastaruosius metus, vyriausiąjį trenerį neramina sunkiojo krašto puolėjo pozicija.

„Slovėnija žaidė keturiais mažais žaidėjais vienu metu, jie suprato, kad mums tokią jų sudėtis neparanki. Mums trūksta greitesnio sunkiojo krašto puolėjo.

Pernai kvalifikaciniame turnyre ir olimpinėse žaidynėse aikštėje žaidėme su dviem vidurio puolėjais, tuomet dar šios problemos nejautėme“, – susirūpinęs kroatų treneris.

Kroatijos rinktinės treneriui su kiekviena diena mažėja laiko apsispręsti, kurių žaidėjų paslaugų jis atsisakys, o kuriuos vešis į Lenkijoje vyksiantį Europos čempionatą. Treneris teigia, jog galutinę sudėtį paskelbs artimiausiu metu.

„Psichologinis pasiruošimas yra labai svarbus. Rungtynės vyks kiekvieną dieną, todėl žaidėjai greičiau pavargsta, jiems privalu greitai atsistatyti. Tai galima pasiekti tik po puikaus fizinio pasiruošimo. Europos čempionatą galime pavadinti visai kitu sportu“, – teigė J. Repeša.

Europos čempionate Kroatija žais A grupėje su Makedonija, Graikija ir Izraeliu.