Koks jausmas pasirašius sutartį su Utenos klubu?

-Pirmiausia, galvoje sukasi mintys apie artėjantį darbą. Turime daug nežinomųjų ir norint juos išspręsti reikės kantrybės, laiko ir geranoriškumo. Mums reikia sukomplektuoti komandą ir paruošti ją Lietuvos krepšinio lygai (LKL). Džiaugsmo kol kas mažiau, daugiau galvos skausmo.

Esate bene mažiausiai žinomas LKL komandų treneris. Ką veikėte pastaruosius kelis metus?

- Paskutinius du metus dirbau su moterų komanda Latvijoje, Cėsių mieste. Rezultatai buvo geri, tapome prizininkais ir čempionais tiek šalies čempionate, tiek Baltijos lygoje. Prieš tai dirbau Limasolio klube iš Kipro, su kuria tapome šalies čempionais.

Kokį žaidimo stilių propaguoja jūsų vadovaujamos komandos?

- Mano komandos propaguoja gynybinio stiliaus krepšinį. Man patinka žaidėjai, kurie moka gintis. Aš žinau, kad labai svarbu yra santykis tarp gynybos ir puolimo. Be puolimo negalima laimėti rungtynių, be gynybos - taip pat. Trenerio užduotis yra stengtis rasti gynybos ir puolimo balansą. Tą ir stengsimės padaryti.

Ar praėjusį sezoną sekėte "Juventus LKSK" ekipos rezultatus?

- Būdamas Lietuvoje neatsitraukiu nuo Lietuvos krepšinio. Internete perskaitau labai daug informacijos. Žinau apie rezultatus, žinau apie sezono komandos sezono pradžioje dėtas viltis, žinau apie komandoje buvusius krepšininkus bei tai, jog nepavyko įgyvendinti užsibrėžtų tikslų. Viską žinau, tik nemačiau nei vienerių rungtynių.

Kuriuos žaidėjus iš praėjusio sezono komandos norėtumėte matyti šį sezoną?

- Kadangi nemačiau nei vienerių rungtynių, dabar sunku pasakyti. Žinau Saulių Raziulį, esu matęs Vaidą Trepočką bei Eimutį Petravičių, kai jis dar žaidė Prienuose. Daugiau nieko negaliu pasakyti.

Kaip planuojate pasirengimą naujam sezonui?

- Pirmiausia reikia surinkti žaidėjus. Pirmadienį (08.24)surengsime trijų dienų stovyklėlę, kurioje bandysime atsirinkti krepšininkus. Nuspręsime, kuriuos žaidėjus pasilikti, o kurių ne. Nuo rugpjūčio 31 dienos pradėsime stovyklą, kuri bus mūsų pasirengimo sezonui pradžia. LKL čempionatas prasidės spalio pirmąją savaitę.

- Nėra baimės, kad pasirengimą pradedate vėlokai, palyginus su kitomis LKL komandomis?

- Nuo kitų komandų mes atsiliekame. Tai nėra gerai, tačiau nematau ir tragedijos. Manau, kad galime išspręsti šią situaciją taip, jog galėtume nuveikti kažką naudingo. Problema šioje komandoje yra ir tai, jog mums teks burti visiškai naują kolektyvą. Krepšininkams reiks laiko susižaisti, reikės laiko, kad suprastų trenerį. Visgi yra, kaip yra. Gal pirmosioms rungtynėms ir nebūsime pilnai pasirengę, bet ateis laikas, kai būsime pasiruošę.

- Nebijote Utenos krepšinio mėgėjų, kurie pastaruosius kelis sezonus yra įpratę prie pergalių, spaudimo?

- Aš neturiu baimės. Tikiu, jog žmonės, kad per mėnesį laiko nėra lengva padaryti komandą. Tikiu fanų geranoriškumu, kompetencija ir tikiuosi, jog jie pakentės. O tos pergalės ateis. Nors aš tikrai nesakau, kad tų pergalių nebus ir pradžioje.

- Spėjote apsidairyti Utenoje?

- Ne, bet Utenoje esu buvęs ne vieną kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją