Anot "Pieno žvaigždžių" filialo "Kauno pienas" Technologinio skyriaus vadovės Irenos Gotautienės, jų gaminami BIOS produktai vieninteliai Lietuvoje turi Dietologų draugijos rekomendaciją.

Dietologų draugijos prezidentė mokslų daktarė Laisvūnė Petkevičienė sakė, kad yra nustatyta, jog probiotinių bakterijų grupei priklausančios bifidobakterijos neleidžia kenksmingiems virškinamojo trakto mikroorganizmams patekti į kraują ir kitus vidaus organus. Jos palengvina virškinimą, stiprina imuninę sistemą, mažina galimybę susirgti virškinamojo trakto vėžiu.

"Vartodami bifidobakterijomis praturtintus produktus žmonės gali nesibaiminti, kad padidės viršsvoris ar cholesterolio kiekis. BIOS produktai ypač naudingi mažiau judantiems, sėdimąjį darbą dirbantiems žmonėms, nes jie yra mažai kaloringi", - teigia I.Gotautienė.

BIOS produktai gaminami tik iš natūralių medžiagų, juose sumažintas cukraus kiekis, todėl produkto skonis grynesnis ir švelnesnis. Dėl savo skoninių ir gydomųjų savybių šie bioproduktai labai populiarūs Vakarų Europoje, Skandinavijoje, Japonijoje.

Gruodžio mėnesį rinkoje pasirodė BIOS grietinė, sausio - BIOS jogurtas (su mėlynėmis) ir varškė. Vasarį PŽ rinkai pristatė pagal tą pačią technologiją sukurtus kefyrą, raugintas pasukas, bei keleto rūšių jogurtus - su vyšniomis, su slyvomis ir jogurtą "Smilga" su mandarinais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją