Svarbiausias ir visus dominantis klausimas buvo, ar anapus Atlanto rungtyniaujantis D. Zubrus neatsisako atstovauti Lietuvos rinktinei.

„Tam, kad garantuotai atvažiuočiau į rinktinę reikia, kad sprogtų NHL ar prasidėtų dar vienas lokautas. Mažai tikimybės, kad „Devils” klubas nepatektų į atkrintamąsias varžybas. Jei taip įvyktų ir tai sutaptų su pasaulio čempionato datomis – be problemų atvažiuočiau į rinktinę. Bet pirma į Lietuvą reikia atvežti Stenlio taurę.

Už Lietuvą niekada neatsisakau žaisti. Man didelio skirtumo nėra, kur vyks čempionatas – Lietuvoje ar Japonijoje”, - sakė iškilus sportininkas.

„Velniams“ sezonas be Stenlio taurės – prastas

D. Zubrus santūriai vertino praėjusį sezoną NHL.

„Devils“ klubui sezonas geras tada, kai jis laimi Stenlio taurę. Kitais atvejais – metai prasti. Mes laimėjome rekordinį – 51 rungtynių skaičių. Bet reikia gerai žaisti ne sausio–vasario mėnesiais, kaip mes, - o balandį”, - pabrėžė puolėjas.

D. Zubrus nėra itin patenkintas ir savo vaidmeniu komandoje.

„Gera komanda, daug tikėjomės, bet išėjo taip, kaip išėjo. Mano vieta komandoje - neapibrėžta. Prašau generalinio vadybininko, kad man suteiktų daugiau atsakomybės. Atkrintamųjų varžybų seriją laimėjo Karolinos „Hurricanes“ ekipa (3:4), vadinasi ji buvo geresnė”, - prisipažino buvęs elektrėniškis.

D. Zubrui Naujojo Džersio klubo treneris Brentas Sutteris gailėjo ir laiko aikštėje.

„Jei komandoje skylė – mane ir kiša ten. Vienose rungtynėse žaidžiu 16-17 minučių, o kitose – 10-12. Noriu, kad man duotų nuolatinę vietą komandoje. Sako, kad naujas „Devils“ treneris (Jacques'as Lemaire'as - DELFI) protingas ir geras vyras.

Žino „Energijos“ bėdas

D. Zubrus girdėjo ir apie „Energijos“ klubo finansines bėdas.

„Girdėjau, kad ten nieko gera. Penktadienį važiuosiu į Kauną pačiuožti su vyrais, sužinosiu plačiau. Kol kas manęs pagalbos neprašė”, - kalbėjo D. Zubrus.

„Energijos” treniruotėje dalyvaus ir D. Zubraus senas bendražygis Danielis Lacroix.

„Jis – kolega, protingas vyras ir geras draugas. Kartu su Danieliumi trejus metus žaidėme Filadelfijos „Flyers“ klube, vėliau jis treniravo jaunius, po to Niujorko „Islanders“ komandą, o kitą sezoną bus Monrealio „Canadiens“ dukterinės ekipos (farm club) strategas. Jis prisijungs prie „Energijos” treniruotės, jei tik leis elektrėniškių treneris”.

D. Lacroix taip pat negalėjo gerų žodžių lietuviui.

„Dainių atsimenu nuo 18 metų, kai kartu žaidėme. Tai - fenomenas. Jis yra subrendęs ir kaip žaidėjas, ir kaip žmogus. Dainius nuolat kalba apie Lietuvą ir visą laiką mane kvietė čia apsilankyti. Tai ir padariau. Jis lyg didysis brolis, kuris grįžo į savo šalį su paramos projektu”, - bičiulį gyrė D. Lacroix.

Jau pradėjo rengtis naujam NHL sezonui

Dėl 2010 metų Vankuverio olimpiados NHL sezonas prasidės anksčiau, o baigsis vėliau.

„Pradedu rengtis sezonui nuo birželio pirmųjų savaičių. Rimtų traumų pastaruosius dvejus metus neturėjau, todėl aš pradėjau judėti anksčiau. Porą mėnesių vaikštau į treniruočių salę. Dabar jau dvi savaites čiuožiu. Todėl Lietuvoje negalėsiu būti ilgai. Man jau prasidėjo rimtos treniruotės”, - savo planus dėstė D. Zubrus.

Sekmadienį (08.23) D. Zubrus jau grįžta į Kanadą, iš kur su šeima vėliau persikels į JAV.

Vaikų lyga – šalies ledo ritulio ateitis

Sunkius laikus išgyvenančiam Lietuvos ledo rituliui naujoji vaikų lyga rimta paspirtis. Lygoje žais keturių amžiaus grupių (gim. 1995 m., gim. 1997, gim. 1998-99 ir gim. 2000 ir jaunesi) komandos, įvyks 256 rungtynės.

„Bazės yra Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropolio“ arenose. Lyga turi ateitį”, - idėją pristatė Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Rolandas Bučys. – D. Zubraus „Paramos ir labdaros fondas“ skyrė ledo rutulio aprangos ir ekipiruočių vaikams, kurių kaina apie 80 tūkst. litų”.

„Idėja kilo praėjusių metų lapkritį. Bendradarbiaudamas su NHL žaidėjų profsąjunga (NHLPA) ir fondu „Goals and Dreams“ sutariau, kad padėtų Lietuvai. Tikiuosi, kad tai pirmas, bet ne paskutinis kartas. Viename komplekte yra viskas nuo pačiūžų, apsaugų iki šalmų. Projekto įgyvendinimas atėmė daug mano laiko ir jėgų”,- neslėpė NHL žvaigždė iš Lietuvos.

D. Zubraus atvežtos dovanos atiteko Vilniaus (12), Kauno (9), Klaipėdos (8), Elektrėnų (11) ir Rokiškio (10) klubams. Tai miestai, kurie dalyvaus vaikų lygos čempionate.

„Tegu vaikai žaidžia. Tai bus nebloga pradžia. Juk ledo ritulys brangus sportas, ne visi tėveliai gali finansuoti pratybas”, - linkėjo D. Zubrus.

„Geležinio vilko” klubas – gaivins ledo ritulį Vilniuje

Ledo ritulio entuziasto Andriaus Jadkausko dėka Vilniuje jau penkeri metai gyvuoja „Geležinio vilko“ mokyklos klubas.

„Dabar pas mus treniruojasi 80 vaikų. Kai kurie jau patenka į Lietuvos jaunimo rintinę. Klubo pagrindiniai rėmėjai yra tėvai, todėl D. Zubraus parama labai reikalinga. Į „Geležinio vilko” mokyklos klubą priimame visus norinčius ir atrankos nedarome. Masiškumas - galimybė atitraukti vaikus nuo gatvės”, - klubo perspektyvas braižė A. Jadkauskas.

„Geležinio vilko“ mokyklos jaunieji ritulininkai trečiadienį pirmieji ir gavo dovanas iš pačio D. Zubraus ir D. Lacroix rankų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją