191 cm E. Jacksonas į rinktinę buvo pakviestas tam, kad užpildytų spragą, kuomet Tony Parkeris išskrido į JAV medicininiams tyrimams atlikti. 19 metų gynėjas buvo registruojamas rungtynėse su Italija ir Suomija, tačiau į aikštę taip ir neišbėgo.

„Jis puikiai įsiliejo į komandą, įnešė daug entuziazmo“, - apie perspektyvų gynėją kalbėjo strategas.

Treneris neabejojo, jog E. Jacksonas yra ateities Prancūzijos rinktinės žaidėjas: „Man buvo įdomu dirbti su šiuo jaunu žaidėju, ateityje jis tikrai rungtyniaus mūsų šalies rinktinėje“.

Vyriausiasis treneris pripažįsta, kad atsisakyti 23 metų 213 cm J. Petro buvo ypatingai sunku, kadangi vasarą vidurio puolėjas rodė ypatingai profesionalų požiūrį į darbą: „Atsisakėme J. Petro, kadangi manome, jog universalusis Ianas Mahinmi mums gali atnešti daugiau naudos“.

„Johanas parodė labai sveikintiną požiūrį į treniruotes ir neabejoju, jog ypač gynyboje krepšininkas per 15 dienų su rinktine tikrai patobulėjo, tačiau to neužteko”, - sakė vyriausiasis Prancūzijos rinktinės treneris.

Patyrusi vieną pralaimėjimą Prancūzija papildomo atrankos turnyro B grupėje užėmė pirmąją vietą ir laukia A grupės nugalėtojo, su kuriuo susikaus turnyro finale dėl paskutinio kelialapio į Europos čempionatą.

Juo gali tapti Bosnijos ir Hercegovinos arba Belgijos rinktinės.