Kanadoje vykusiame pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate 200 m dviviečių kanojų rungties distancijoje R. Labuckas ir T. Gadeikis nepaliko varžovams vilčių, o tuo tarpu 500 m distancijoje jie užėmė ketvirtąją vietą.

Pergalę lėmė pasitikėjimas savimi

„Praktiškai, kas buvo suplanuota tą ir padarėme. 500 m rungtyje gerai startavome, o 200 m nuotolį, kaip ir norėjome, - laimėjome. Ir viskas. Tokie ir buvo planai, - santūriai rezultatais džiaugėsi T. Gadeikis. - Mes juos viršijome. 500 m distancijoje užduotis buvo patekti į šešetuką, o mes buvome ketvirti. Tai iš viso - gerai“.

Kanojininkų duetas jautė, kad yra pajėgiasias 200 m nuotolyje.

„Gal dabar buvome dar geriau pasiruošę ir jautėme, kad pergalė mūsų“, - teigė R. Labuckas.

„Mes apie tik apie auksą ir galvojome. Jau pradžioje varžybų Raimis sakė, kad „200“ bus mūsų. Reikia laimėti ir laimėjome, kitų klausimų čia nebuvo. Šį sezoną geriausios formos buvome kaip tik Kanadoje, geresnės net negu per Europos pirmenybes“, - prisiminė T. Gadeikis.

„500 m rungtyje nebuvo kai kurių stiprių priešininkų iš Kinijos. Mums ir taip labai gerai pasisekė užimti tokią aukštą vietą. Nežinau, ko mums trūksta šioje distancijoje, gal ištvermės?“, - svarstė R. Labuckas.

Tarptautinėje baidarių ir kanojų irklavimo federacijoje užsimenama, kad 200 m rungtis taip pat gali tapti olimpine.

„Kalbos jau prasidėjo, bet bus tikra tik tada, kai patvirtins. Dar nieko neaišku“, - nenorėjo į gandus gilintis T. Gadeikis.

Kol kas panašu, kad olimpiadoje vyrai 200 m rungtyje startuos vienviete ir dviviete baidare bei vienviete kanoja.

R. Labuckas po ilgos kelionės ir orų kaitos buvo gerokai užkimęs.

„Taip, po pergalės garsiai dainavau lietuviškas dainas. Atšventėme pergalę Kanadoje ir šampanu“, - geros nuotaikos neprarado irkluotojas.

J. Šukliną stabdė nugaros skausmai

Bronzos medalį 200 m distancijoje iškovojo kanojininkas iš Visagino J. Šuklinas.

„Galėjau pasirodyti geriau ir buvau pasiruošęs, bet pritrūko sveikatos. Man prieš pusfinalius ir finalus labai skaudėjo nugarą. Ačiū rinktinės daktarams, kurie man padėjo, leido vaistus. Gerai, kad nors taip man baigėsi varžybos“, - pasakojo sportininkas.

J. Šuklinui nugaros skausmai prasidėjo, kai per pasirengimo čempionatui stovyklą Kanadoje mažame ežere grūdosi daug sportininkų, kurie kėlė bangas.

„Visi treniruotes rengė kartu, vanduo labai bangavo ir nuolat reikėjo laikyti kanojos balansą. Kažkur per pratybas patempiau nugaros raumenis. O po pirmo starto jau prasidėjo rimti skausmai ir net kilo mintys, kad nebaigsiu čempionato“, - prisipažino kanojininkas.

J. Šuklinas 0,930 sek. pralaimėjo planetos čempionu tapusiam Valentinui Demjanenkai iš Azerbaidžano bei 0,744 sek. atsiliko nuo sidabrą iškovojusio ruso Nikolajaus Lipkino.

„Aš visada važiuoju į varžybas ir noriu tik laimėti pirmąją vietą. Medalį iškovojau ne toje distancijoje, kur planavau. Europos čempionate buvau antras „penkišimtinėje“, čia tai pat buvo planai iškovoti medalį šiame nuotolyje, bet buvau tik šeštas. Nedaug pritrūko, bet ką padarysi“.

J. Šuklinas 500 m distancijoje užėmė aukštą šeštą vietą, o 1000 m nuotolyje jis buvo 12-as.

Kanada prastai surengė pasaulio čempionatą

Pasaulio čempionato medalininkus nustebino prasta varžybų organizacija Kanadoje.

„Taip, organizacija buvo labai prasta. Ežeras neparuoštas tokioms varžyboms, nebuvo plaukimo kanalo apšilimui, finalų metų bangavo. Taip neturi būti pasaulio čempionate.

Gyvenome studentų bendrabutyje po vieną kambaryje, kaip kalėjime, be kondicionierių ir valgėme tris kartus per dieną dešrainius. Atrodo, kad svorio nepriaugau“, - juokdamasis čempionato organizatorius kritikavo J. Šuklinas.

Kitų irkluotojų pasiekimai kuklesni

Penktą vietą estafetės 4 po 200 m varžybose užėmė Lietuvos kvartetas - J. Šuklinas, R. Labuckas, T. Gadeikis ir Jevgenijus Miasniankinas (26 metai).

34-erių metų baidarininkas Egidijus Balčiūnas 200 m nuotolyje liko devintas.

500 m distancijos B finale plaukęs E. Balčiūnas bendroje įskaitoje liko dvyliktas, o dvivietę baidarę 500 m B finale irklavę 22-ejų metų bendraamžiai Rokas Malinauskas bei Andrejus Olijnikas galutinėje įskaitoje buvo penkiolikti.

Dvivietę baidarę irklavę R. Malinauskas ir A. Olijnikas 1000 m nuotolyje užėmė galutinę 21 vietą, o 1000 m irklavimo rungtyje 23-ejų metų baidarininkas Ričardas Nekriošius buvo 23-as.

Pagaliau - atostogos!

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės lyderiams R. Labuckui, T. Gadeikiui ir J. Šuklinui šis sezonas jau baigėsi.

„Dabar baigėm darbus ir laukia poilsis, atostogos mėnesį ar pusantro. Būsiu namie, Visagine. O vėliau pradėsiu po truputį judėti ir rengtis kitam sezonui.

Dabar atsirado nauja olimpinė rungtis – 200 m. Reikės keisti treniruočių metodiką ir žiūrėsim, kaip seksis sprinte toliau. Dar pastrateguosime su treneriais, bet galvoju, kad mano rungtys bus 200 ir 500 m“, - kalbėjo J. Šuklinas.

„Poilsis. Viskas. Tik paskui vėl bus pasiruošimas kitam sezonui. Net negalvojame apie jokias artimiausias varžybas", - vienas kitą papildydami apie atostogas skubėjo pranešti ir R. Labuckas su T. Gadeikiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją