Mačą geriau pradėjo ukrainiečiai, tačiau jau 6-ąją minutę Erikas Grigaitis išnaudojo pirmąją realesnę progą ir išvedė lietuvius į priekį. 36 min. tas pats E. Grigaitis pasižymėjo antrą kartą. Lietuvos komanda aiškiai perėmė iniciatyvą netrukus įmušė trečią įvartį - pasižymėjo Arnas Ribokas.

Antrajame kėlinyje žaidimo persvarą turėjo varžovai, tačiau į nieką apčiuopiamą jos nepavertė. Lietuviai antroje kėlinio pusėje surengė greitą kontartaką ir ketvirtą kartą pasiuntė kamuolį į ukrainiečių tinklą.

Jau teisėjui pratęsus rungtynes puikiu smūgiu sušvelnino santykį Konstantinas Zlepko.

„Vaikinai iš tiesų puikiai sužaidė puolime, bet ginantis darė klaidų. Mums yra kur tobulėti ir net iš tų pačių nugalėtųjų ukrainiečių yra ko pasimokyti. Bet džiaugiuosi komandos kovingumu ir esu dėkingas vaikinams už pergalę ir už gražų žaidimą", - didelėmis pagyromis nesižarstė Lietuvos U-17 rinktinės vyriausiasis treneris Rimvydas Kochanauskas.

Prieš tai Kretingoje antradienį B grupėje rungtyniavo Gruzijos ir Latvijos jaunieji futbolininkai. Šios rungtynės baigėsi be įvarčių 0:0.

Trečiadienį Kretingoje nuo 13 valandos susitiks Gruzija ir Baltarusija, o 18 val. žais Ukraina ir Azerbaidžanas.

Statistika:

Turnyro B grupė
Kretingos miesto stadionas
U-17 Gruzija 0 - 0 U-17 Latvija

Turnyro A grupė
Palangos miesto stadionas
U-17 Lietuva 4 - 1 U-17 Ukraina
6' [1 - 0] Erikas Grigaitis
35' [2 - 0] Erikas Grigaitis
37' [3 - 0] Arnas Ribokas
73' [4 - 0] Martynas Dapkus
80+2' [4 - 1] Konstantin Zlepko

U-17 Lietuva: Lidakevičius (Toleikis), Gumbrys (Kazlauskas), Kapustas, Vilkaitis, Jefišov, Norvilas (Galdikas), Dapkus (Bružas), Gedminas (Budrys), Ribokas (Virbickas), Grigaitis, Eiza (Baranauskas).