Kiek suvėlavusi starte S. Tamošaitytė takelyje sugaišo 13,44 sek. ir savo bėgime aplenkė tik rusę Jekateriną Štepą (13,50 sek.).

Greičiausiai distanciją antrajame bėgime įveikė amerikietė Damu Cherry (12,71 sek.), antroji buvo Jamaikos barjerininkė Lacena Golding-Clarke (12,90 sek.), trečia – vokietė Carolin Nytre (13,03).

Verta pažymėti, kad S. Tamošaitytei priklausantis Lietuvos rekordas yra 13,10 sek.

Šio bėgimo dalyvėms nervus patampė nemalonios aplinkybės. Iš pradžių dėl techninių nesklandumų buvo sustabdytas pirmasis bėgikių startas, vėliau už falšstartą buvo nubausta C. Nytra.

Bendroje įskaitoje S. Tamošaitytė užėmė 31-ą vietą tarp 37 startavusių sportininkių. Į pusfinalį pateko po 4 greičiausias bėgimų dalyves ir dar 4 geriausius laikus užfiksavusios atletės.

Grečiausia atrankoje buvo Kanados atstovė Priscilla Lopes-Schliep, nubėgusi per 12,56 sek. Antrą rezultatą užfiksavo Jamaikos barjerininkė Brigitte Foster-Hylton (12,67 sek.), trečiąjį – amerikietė Dawn Harper (12,70 sek.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją