Lietuvai turnyre atstovaus šių metų A lygos komandos - Panevėžio "Ekranas", Vilniaus "Vėtra", Marijampolės "Sūduva", taip pat "Šiauliai", Tauragės "Tauras" ir Gargždų "Banga". Pastarosios trys ekipos pakeitė žemesnėse lygose atsidūrusius "Kauną", Vilniaus "Žalgirį" ir Klaipėdos "Atlantą".

Prieš burtus komandos buvo suskirstytos į keturis krepšelius pagal žaidimą 2008 metų nacionaliniame čempionate bei Baltijos lygoje.

Bene įdomiausia pirmajame etape turėtu būti Vilniaus „Vėtros“ ir Daugpilio „Dinaburg“ (Latvija) klubų dvikova, abi komandos savo šalių čempionatuose rungtyniauja labai panašiai, tad šių ekipų akistata puikiai parodys Lietuvos ir Latvijos lygų pajėgumą.

Tikrai ne ką mažiau intriguojanti bus Talino „Levadia“ ir Tauragės „Tauro“ dvikova. Ambicijų nestokojantiems tauragiškiams teks pademonstruoti viską, ką jie sugeba, kad būtų eliminuotas pajėgiausias Estijos klubas.

Sunki užduotis laukia Gargždų "Bangos" ekipos, kuriai teko šiuo metu puikią formą demonstruojantis Latvijos klubas "Ventspils". Lietuvos čempionas "Ekranas" pirmame etape išmėgins jėgas su Latvijos "Jūrmala" vienuolike, o Marijampolės "Sūduva" - su Narvos "Trans" (Estija).

Naujasis Baltijos lygos sezonas prasidės rugsėjo 22 dieną, o baigsis 2010 metų liepos ketvirtą. Finalo vieta paaiškės vėliau.

Aštuntfinalio burtai:
Rugsėjo 22/23d. ir spalio 27/28d.)
1. "Banga" - "Ventspils" (Latvija)
2. "Dinaburg" (Latvija) - "Vėtra"
3. "Jūrmala" (Latvija) - "Ekranas"
4. "Šiauliai" - "Flora" (Estija)
5. "Tauras" - "Levadia" (Estija)
6. "Sūduva" - "Trans" (Estija)
7. "Kalev" (Estija) - "Skonto" (Latvija)
8. "Nomme Kalju" (Estija) - "Metalurgs" (Latvija)

Ketvirtfinalio burtai:
Balandžio 6/7d. ir gegužės 4/5d.)

9. 1 poros nugalėtojas - 2 poros nugalėtojas
10. 3 poros nugalėtojas - 4 poros nugalėtojas
11. 5 poros nugalėtojas - 6 poros nugalėtojas
12. 7 poros nugalėtojas - 8 poros nugalėtojas

Pusfinalio burtai:
(Gegužės 25/26d. ir birželio 8/9d.)

13. 9 poros nugalėtojas - 10 poros nugalėtojas
14. 11 poros nugalėtojas - 12 poros nugalėtojas

Finalas:
(Liepos 4d.)

15. 13 poros nugalėtojas - 14 poros nugalėtojas.