Specialiai mažiesiems spalvojimo knygelėje patalpinta pasaka menininkų kurta keliais tikslais: ji skatina vaiko fantaziją, sukuria tikslingą užimtumą, praturtina galvosūkiais ir įdomiomis užduotimis. Vienas svarbiausių knygelės aspektų – pamokančio ir optimizmo suteikiančio turinio pasaka, kuri turėtų praskaidrinti ligonio mintis ir nuotaiką, nes skirta būtent ligoninėje besigydantiems vaikams.

„Mums norėjosi kaip nors pagelbėti sergantiems vaikams, praskaidrinti jų nuotaiką, sukurti tam tikrą bendravimo priemonę, skatinti pozityvumą. Todėl ji nėra tiesiog spalvojimo knygelė, pasakos turinys, galvosūkiai, užduotys yra gerai apgalvoti ir skirti būtent su ligomis kovojantiems mažyliams“, - sakė knygelės bendraautorius Gintaras Jocius.

Knygelės pristatymo metu menininkai ne tik pasakos apie savo kūrybą, kartu su vaikais pieš pasakų herojus, bet ir savo pačių pasigamintomis kaukėmis bei dekoracijomis parodys mini spektakliuką „Ką pamiršo Vukas?“.

„Ši pasaka, kurią sukūrė ir iliustravo jauni menininkai Gintaras Jocius ir Rolandas Kiaulevičius yra ne tik graži, bet ir labai praktiška projekto „Meno teritorija“ dovana vaikams. Labai tikimės, kad ši knygelė ne tik padės spręsti vaikų užimtumo ligoninėje klausimą, bet ir lavins jų kūrybiškumą.“, - apie menininkų sumanymą kalbėjo projekto koordinatorė Roma Survilienė.

Pristatymo pradžia numatoma rugpjūčio 19 d. 14 val. Vilniaus universiteto Vaikų ligoninėje, Santariškių g. 7.

„GIRO“ – tai kūrybinė grupė, susidedanti iš dviejų menininkų, vaikiškų knygelių iliustratorių Gintaro Jociaus ir Rolando Kiaulevičiaus. Dailininkų tandemas gimė emigracijoje, JAV. Nuo 2006 metų „GIRO“ surengė keliolika bendrų parodų ir pasirodymų vaikams ir suaugusiems, apkeliavo visas pagrindines lietuvių kolonijas ir lituanistines mokyklas JAV.

Apie projektų ciklą „Europos menų mokykla“:

„Europos menų mokykla“ – 13 projektų ciklas, kuriame dalyvaujantys meno studentai ir jaunieji menininkai iš užsienio bei Lietuvos savo kūrybą skiria Vilniui ir jo svečiams. „Europos menų mokyklos“ metu rengiamos kolektyvinės kūrybinės dirbtuvės, organizuojamos individualios kūrėjų rezidencijos Lietuvoje, vykdomi Lietuvos ir žinomų Europos meno mokyklų bendradarbiavimo projektai.

2009 m. gegužės-gruodžio mėnesiais vykstantys edukaciniai meno projektai apima daugumą meno ir kūrybos sričių: kiną, teatrą, vaizduojamuosius ir taikomuosius menus, muziką, literatūrą, vertimą. Daugiau kaip 800 jaunųjų kūrėjų iš Lietuvos ir užsienio 2009 m. pabaigoje savo darbus pristatys vilniečiams ir miesto svečiams – bus sukurti nauji filmai, spektakliai, viešųjų erdvių ir dizaino darbai, literatūros, kitų meno sričių kūriniai.

„Europos menų mokyklos“ projektuose dalyvauja menininkai ir dėstytojai iš daugelio Europos Sąjungos valstybių, taip pat Baltarusijos, Rusijos, Australijos, Pietų Korėjos, Singapūro, kitų šalių. Pagrindinis visų „Europos menų mokyklos“ projektų tikslas – pradėti ilgalaikį Lietuvos ir užsienio menininkų, meno mokyklų studentų bei dėstytojų bendradarbiavimą ir pristatyti Lietuvos meną bei kultūrą projektų dalyviams iš užsienio.

„Europos menų mokykla“ – programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ projektų ciklas, iš dalies finansuojamas Europos Komisijos. Bendras visų 13 projektų biudžetas siekia 8,7 mln. litų, iš jų beveik 5,2 mln. litų sudaro Europos Komisijos lėšos.