Penktadienio mače su Didžiosios Britanijos rinktine metu Lenkijos komandos vienas lyderių M. Gortatas skaudžiai nukrito ant nugaros ir aikštę paliko tik su ekipos draugų pagalba.

Jis praleido likusias Lenkijos rinktinės rungtynes ir grįžo į Varšuvą, kur iškart kreipėsi į medikus. Vis dėlto po atliktų išsamių tyrimų M. Gortatui diagnozuotas tik raumens sumušimas. Gydytojų teigimu, 25-erių metų 213 cm ūgio puolėjas turėtų visiškai atsigauti po kelių dienų poilsio.

Lenkai turnyre Londone 70:56 nugalėjo britus, o be M. Gortato 72:86 nusileido Izraeliui ir 58:66 Turkijai.

M. Gortatas greičiausiai praleis artimiausią draugišką turnyrą rugjpūčio 20-23 dienomis Bamberge (Vokietija), tačiau turėtų grįžti į rikiuotę rugpjūčio 25-27 dienomis kontrolinėse varžybose Saragosoje (Ispanija).

Su Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) vicečempionės Orlando „Magic“ komandos vidurio puolėju lenkai Europos čempionate sieja daug vilčių. M. Gortatas kartu su kitu puolėju Maciejumi Lampe ir natūralizuotu amerikiečiu Davidu Loganu turėtų sudaryti smogiamąją Lenkijos rinktinės jėgą rugsėjo 7-ą dieną prasidėsiančiose Senojo žemyno pirmenybėse.

D grupėje čempionato šeimininkai lenkai bus ir Lietuvos rinktinės varžovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją